Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare „Guvernul liberal a dat o ordonanta tampita"

ro

26 Feb, 2009 02:59 1220 Marime text
sedinta_Consiliul_Local.jpgConsilierii locali au primit marţi seară, târziu, documentaţiile proiectelor aflate pe ordinea suplimentară a şedinţei care a avut loc ieri. Lista cuprindea 61 de proiecte, în care erau incluse şi cele zece din suplimentara la... suplimentară.

Toate cele 61 de  proiecte de hotărâri sunt PUZ-uri incluse pe ordinea de zi în ultimul moment, datorită unor modificări legislative care vor intra în vigoare de la 1 martie şi care vor pune piedici construirii de imobile. De altfel, primarul Radu Mazăre a ţinut să condamne din această cauză vechea guvernare: „Nu vom mai vota PUZ-uri, domnilor consilieri, din cauza deştepţilor care au fost la guvernare. Aleluia, o să avem de votat patru proiecte de acum înainte!".
A continuat exprimarea nemulţumirilor la sfârşitul întâlnirii CLM: „Guvernul liberal a dat o ordonanţă tâmpită, care blochează dezvoltarea oraşelor. Sunt nişte condiţii înfiorătoare care sunt puse pentru aprobarea oricăror construcţii noi. Spre exemplu, dacă se doreşte construirea unui imobil mai mare de zece etaje, nu se poate face decât cu schimbarea PUG-ului oraşului, ceea ce înseamnă o documentaţie de aproximativ trei-patru ani de zile. Dacă se doreşte schimbarea regimului de înălţime, dacă o persoană doreşte să îşi mansardeze locuinţa, se poate face numai cu schimbarea PUZ-ului pe o suprafaţă de minim 20 de hectare, ceea ce presupune o documentaţie de minim doi ani, doi ani şi jumătate şi nişte cheltuieli foarte mari".

„Ordonanţă în stil românesc"

Dar nu s-a oprit aici. A povestit cum, având în vedere acest lucru şi faptul că aceaste lege intră în vigoare de la începutul lunii martie, toate compartimentele de primărie au dat zor în aşa fel încât să termine şi să prezinte în faţa consiliului local toate solicitările care au fost depuse până acum. Au zorit cei din primărie treaba, însă se pare că degeaba. Şi asta pentru că, în ciuda faptului că s-a dat de ceasul morţii că, de luna viitoare, în CLM se vor vota numai câte trei-patru proiecte, Mazăre a aflat o veste îmbucurătoare: „În timpul şedinţei, astăzi (n.r. ieri), am aflat vorbind cu deputata noastră, doamna Antonella Marinescu, care este în comisia pentru administraţie locală, că, în urma solicitărilor făcute de către noi şi de către alţi primari, s-a amânat termenul de aplicare a acestei ordonanţe tâmpite cu încă două luni, timp în care ea va fi supusă modificărilor şi vor fi aduse amendamentele pe care le considerăm noi de cuviinţă. Şi când spun noi, mă gândesc la primarul Radu Mazăre şi Consiliul Local, dar şi primarii altor oraşe. Ea a fost o ordonanţă făcută într-un stil caracteristic românesc, de către oameni nepricepuţi, care habar nu au de administraţia locală. Era cât pe ce să treacă prin Parlament, dacă nu făceam intervenţii".

Blocuri peste blocuri

Suplimentarea a inclus numai proiecte unul şi unul. Printre acestea, la numărul 25 găsim „aprobarea PUD - centru de agrement, cultură şi comerţ (mall), pentru extindere complex comercial existent S+P+1-2E cu un corp 2S+P+4E cu aceeaşi funcţiune şi construire 2 imobile 2S+P+24 E - locuire şi cazare, zona Parc Tăbăcărie, bd. Al. Lăpuşneanu colţ cu str. Soveja, teren în suprafaţă de 56145,71 mp, proprietate SC Everest Investiţii şi Consultanţă SRL". Evident, acesta nu este singurul proiect interesant. La punctul 27 găsim „PUZ  - Zona Peninsulară, intrare în legalitate, str. Mircea cel Bătrân 39, teren în suprafaţă de 300 mp, proprietatea SC Europroiect SRL". În fapt, este vorba despre hotelul cu nouă etaje din zona Esplanada, pe care cei de la Europroiect l-au lăsat de izbelişte de ceva timp. La punctul 4 se află „PUZ - complex imobile cu regim mare de înălţime - locuire colectivă, comerţ, birouri, hotel, str. Chiliei, pe amplasamentul fostei baze RATC, teren în suprafaţă de 94.997,56 mp, proprietate SC Habbitania SRL". Alte proiecte interesante sunt: „PUD - construire staţie betoane, str. Industrială nr. 1 şi 2, teren în suprafaţă de 7.257 mp, proprietate SC Imvest SA", „PUZ - construire imobil locuinţe 2S+P+5-6E, bd. Mamaia 190, teren în suprafaţă de 216,70 mp, proprietate SC Euro Plast Prod SRL", „PUZ - construire 2 imobile locuinţe S+P+3E, str. Ion Ursu 55, teren în suprafaţă de 957,45 mp, proprietate SC Rovas Investment SRL", dar şi „PUZ - construire imobil birouri S+P+5-6E, bd. Mamaia 238, teren în suprafaţă de 348 mp, proprietate SC Multitrade & Development SRL".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii