Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:38 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lumina pentru zone noi din patru localitati

ro

08 Jul, 2009 03:19 955 Marime text
Problemele a patru localităţi din judeţ, legate de electrificarea unor zone noi, sunt pe cale de a fi rezolvate. 

În şedinţa de mâine a Consiliului Judeţean Constanţa, se va supune votului aleşilor judeţeni şi proiectul de hotărâre privind aprobarea „Listei proiectelor prioritare" propuse pentru finanţare în cadrul Programului „Electrificare 2007 - 2009", faza a doua.

Concret, este vorba despre rezolvarea problemei mai vechi privind alimentarea cu energie electrică în localităţile Cernavodă, Mereni, Agigea şi Hârşova. Prin acest proiect de hotărâre se va face un prim pas pentru alimentarea cu energie electrică a cartierului Chirescu din Cernavodă, a unui cartier de locuinţe din Mereni, a terenurilor lotizate situate pe strada Aurel Vlaicu, din Agigea şi a locuinţelor pentru tineret din Hârşova.

Prin realizarea reţelei de joasă tensiune în aceste zone se va asigura alimentarea cu energie electrică pentru sute de beneficiari. Astfel, prin alimentarea cu energie electrică a cartierului Chirescu se va asigura branşarea a 66 de gospodării, suma necesară fiind de 597.782 lei. Prin electrificarea cartierului nou de locuinţe din Mereni (zona A), vor fi scoase din beznă 250 de gospodării, în această zonă locuind 360 de persoane. În Agigea vor fi electrificate 29 de locuinţe în care locuiesc, în total, 70 de persoane. De asemenea, prin acest program, la Hârşova vor fi branşate la reţeaua de curent electric 250 de locuinţe pentru tineret (760 de locuitori).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii