Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uups! Mazare le-a mai facut un cadou italienilor de la Fin.Co.Ge.Ro

ro

18 Sep, 2010 17:18 1126 Marime text

Le va trece soseaua de coasta prin poarta

Firma italiana Fin.Co.Ge.Ro. s-a nascut sub o zodie norocoasa. De acest lucru nu ne putem indoi, tinand cont ca este de notorietate cadoul pe care i l-a facut administratia locala de la Constanta: un teren de 41.026 de metri patrati in cartierul Faleza Nord, exact pe malul marii. Investitorii italieni, Nunzio Romeo si Angelo Vasta, au demarat, deja, aici constructia unui cartier de vile de lux, vreo 40 la numar. Casele, care vor face parte dintr-un complex dotat cu toate utilitatile si facilitatile, vor fi vandute la preturi ce vor sfida toate „regulile" unei economii aflate in recesiune. Motivul? Sicilienii au aflat ca valoarea proiectului va creste spectaculos dupa ce autoritatile locale vor demara realizarea mult-asteptatului proiect al soselei de coasta. Potrivit proiectului, riviera Tomisului va trece exact prin fata complexului de vile care se ridica in Faleza Nord, iar acesta este un alt atu, extrem de important pentru investitori, care pot obtine, in aceste conditii, un pret mult mai mare pentru un metru patrat construit. Potrivit unor surse demne de incredere, sicilienii de la Fin.Co.Ge.Ro. stiau inca din 2005 ca soseaua de coasta va trece prin „poarta" vilelor si acesta a fost motivul pentru care au insistat atat de mult sa li se cedeze terenul.
Autoritatile locale au anuntat, triumfator, in iulie, ca soseaua de coasta este tot mai aproape de realizare, dupa ce proiectul a fost inclus in Planul Integrat de Dezvoltare a Polului National de Crestere Zona Metropolitana Constanta. Consilierul-coordonator al Zonei Metropolitane Constanta, Adrian Craciun, a anuntat ca proiectul soselei de coasta va fi depus la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului anul viitor, in vederea obtinerii unei noi finantari europene, intrucat autoritatile locale au reusit sa treaca proba de foc: au obtinut avizul de principiu de la Ministerul Mediului. Soseaua de coasta a mai obtinut doua finantari europene, de 7, respectiv 10 milioane de euro, care au fost, insa, pierdute din cauza faptului ca proiectul nu a reusit sa obtina, in timp util, avizul de mediu.

In toamna anului trecut, Primaria Constanta a scos la licitatie contractul privind proiectarea, in faza de studiu de fezabilitate, a soselei de coasta, a carui valoare se ridica la 1.368.529 de lei. Proiectul rivierei a fost refacut si, de aceasta data, urmeaza sa fie realizat in doua etape: doua tronsoane distincte, a caror valoare insumeaza aproximativ 19 milioane de euro, dublu fata de proiectul aprobat initial, in urma cu patru ani.

Vom continua dezvaluirile despre firma Fin.Co.Ge.Ro. si in editia de maine, cand va vom dezvalui care este cel de-al doilea proiect maret pe care italienii Nunzio Romeo si Angelo Vasta se pregatesc sa il lanseze la Constanta.

www.uups.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii