Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:39 19 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uups! Vasile Costea, afaceristul care stie sa fie prieten cu toata lumea

ro

21 Sep, 2010 14:22 2764 Marime text

Oprea, Mazare si Daraban i-au dat contracte banoase

Dupa principiul nicio fapta buna nu ramane „nepedepsita", omul de afaceri constantean Vasile Costea a fost rasplatit cum se cuvine dupa ce a avut initiativa de a ridica, in primavara acestui an, Troita Calatorului pe Mare, la inaugurarea careia a participat ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea. Vasile Costea, actionarul de la ABC Val, a dat o mana de ajutor directorului Administratiei Porturilor Maritime Constanta, Ioan Balan, care a avut initiativa ridicarii troitei, iar in scurt timp „marinimia" sa a fost rasplatita cum se cuvine. In prealabil, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta achizitionase de la RO-MAT-Construct S.R.L., o alta firma a lui Costea, 20.000 de metri liniari de teava, iar la cateva luni dupa ce ministrul Oprea a venit, personal, la Constanta, pentru a vizita troita, a urmat o noua recompensa pentru omul de afaceri constantean. In urma cu cateva zile, RO-MAT-Construct S.R.L. a incasat de la Ministerul Apararii Nationale, prin Unitatea Militara 02133, 557.244,16 lei, fara T.V.A., pentru „Lucrari de reparatii generale si renovare la Cazarma 3399 Constanta".

Vasile Costea este un prosper om de afaceri constantean a carui avere este estimata la 30 de milioane de euro, bani pe care i-a facut, cea mai mare parte, din constructii. Omul de afaceri este actionar la patru companii: ABC Val, Fabrica de Betoane si Prefabricate, RO-MAT-Construct si Ecopref Construct.

La RO-MAT Construct S.R.L., Costea il are ca asociat pe Bogdan Nicolae Gradinaru. Firma a intrat prima data in atentia opiniei publice dupa ce, anul trecut, a castigat o licitatie pentru construirea si dotarea centrului Eurodobrogea, la care au participat unsprezece ofertanti. Atunci, firma lui Costea a incasat 1.437.270 de lei, la care se mai adauga 44.776 de euro, fara T.V.A., platiti prin intermediul unui act aditional. Atunci, presa a vuit pe seama relatiilor de prietenie care exista intre Costea si cei care se afla la conducerea Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta, Mihai Daraban si Ion Juganaru.

Costea este genul de afacerist care are grija sa se puna bine cu toata lumea, asa ca a intrat si in gratiile primarului Mazare, care l-a cooptat in proiectul locuintelor ieftine pentru tineri.

www.uups.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii