Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uups! “Uups!” a avut dreptate! Interesele lui Nicusor Constantinescu in cazul Cogealac

ro

17 Aug, 2010 14:12 966 Marime text

O noua rasturnare de situatie in cazul parcului eolian de la Cogealac. Inspectoratul de Stat in Constructii Constanta a oprit investitia demarata de dezvoltatorul CEZ si a amendat Consiliul Judetean Constanta pentru emiterea unui aviz, ce a permis demararea lucrarilor, in lipsa tuturor documentelor necesare. Surse neoficiale afirma ca inspectorii au constatat lipsa certificatelor si a avizelor, in locul lor fiind eliberate doua documente ce vizeaza doua constructii pe aceeasi locatie. Acest lucru confirma ipoteza lansata de cotidianul „Uups!” in urma cu ceva vreme, cand am publicat un articol in care dezvaluiam faptul ca mai multi P.S.D.-isti de seama ai judetului, in frunte cu Nicusor Constantinescu, ar avea interese economice in zona. Atunci scriam de culisele scandalului iscat pe marginea constructiei parcului eolian de la Cogealac si am lansat ipoteza potrivit careia grupul CEZ are de partea sa Consiliul Judetean Constanta si, implicit, pe presedintele Nicusor Constantinescu, in timp ce compania spaniola Iberdrola Renovables, prin Eolica Dobrogea S.R.L., celalalt investitor interesat sa dezvolte un parc eolian in comuna, se bucura de sustinerea fostului primar din Cogealac, Cati Hristu.

Povestea este simpla, proiectul eolian Fantanele – Cogealac a fost dezvoltat de Muntmark si, apoi, vandut cehilor de la CEZ cu promisiunea ferma ca parcul beneficiaza de sustinerea autoritatilor locale in vederea obtinerii avizelor necesare demararii investitiei. Potrivit unor surse, in cazul societatii Ovidius Development S.R.L., care a demarat proiectul initial in numele lui Muntmark, ar fi fost implicati mai multi P.S.D.-isti de seama ai Constantei, printre care fratii Mazare si Nicusor Constantinescu. Aceleasi surse sustin ca asa se explica de ce, in prezent, Consiliul Judetean Constanta face tot posibilul pentru ca CEZ sa demareze cat mai repede investitia de la Cogealac. La mijloc ar fi vorba de un comision insemnat si de cuvantul dat cehilor de catre cei care le-au vandut proiectul initial. Asa s-ar explica de ce C.J.C. a eliberat deja avizul pentru constructia parcului eolian de catre CEZ, desi autoritatile locale au reclamat documentul ca fiind ilegal. Prin acest demers, C.J.C. ar fi incercat sa aranjeze astfel lucrurile incat CEZ sa verse contravaloarea taxelor pentru desfasurarea activitatii in bugetul institutiei conduse de Nicusor Constantinescu, si nu in bugetul local al comunei Cogealac, asa cum ar fi normal.

Reamintim ca, la sfarsitul lunii trecute, Vestul Salbatic s-a mutat in comuna Cogealac, unde mai multi localnici, in frunte cu primarul Cati Hristu si cu agentii de paza ai unei firme angajate de grupul international CEZ, au participat la o revolta de strada, finalizata cu focuri de arma. Dupa acest episod, primarul comunei Cogealac si mai multi localnici au fost retinuti si dusi in fata magistratilor pentru a raspunde acuzatiilor de ultraj contra bunelor moravuri, instigare la ultraj si tulburarea grava a linistii si a ordinii publice.

www.uups.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii