Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:47 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uups! Oprescu varsa bani pentru Fundatia Bioterra prin Complexul Comorova

ro

27 Jul, 2010 14:14 2673 Marime text

Centrul de proiecte si programe educationale si sportive pentru copii si tineret Bucuresti a organizat, in luna martie, o licitatie pentru „servicii de tabere de copii”. Chiar daca valoarea pe care reprezentantii Centrului erau dispusi sa o ofere pentru acest tip de servicii – 936.900 de lei fara T.V.A. – este una foarte mare, tinand cont si de perioada de criza economica, la licitatie nu s-au prezentat decat cei de la Fundatia Universitara Bioterra. Ei au fost declarati castigatori, iar anuntul a fost facut public in urma cu doua zile. Centrul de proiecte si programe educationale si sportive pentru copii si tineret este subordonat Primariei Capitalei, de unde rezulta ca banii respectivi au fost transmisi spre Trezoreria Bioterra cu girul primarului general Sorin Oprescu.
Implicati in mai multe scandaluri

Potrivit datelor de pe site-ul Bioterra, Universitatea Bioterra Bucuresti „este o institutie de invatamant superior relativ tanara, la inceput fiind componenta a Fundatiei Universitare Bioterra Bucuresti, care a luat fiinta in urma initiativei unor personalitati marcante ale vietii didactice si stiintifice din domeniul bioingineriei aplicate, ingineriei economice, turismului rural, industriei alimentare, controlului fitosanitar si zooveterinar al alimentelor, dreptului si legislatiei”. Nemultumiti, probabil, de cum merg treburile, factorii de decizie din cadrul Universitatii s-au separat de Fundatie. De-a lungul timpului, presa centrala a semnalat mai mule scandaluri din interiorul institutiei de invatamant, cel mai rasunator fiind cel legat de vanzarea diplomelor de studii din anul 2000. Ulterior, activitatea le-a fost suspendata aproximativ doi ani de zile.
Proprietari peste Comorova

Prin mai multe tertipuri si, probabil, cu sprijinul unor personaje influente, membrii Fundatiei Bioterra au reusit sa puna mana pe Complexul turistic Comorova din Neptun. Afacerea s-a dovedit una foarte buna pentru ei, avand in vedere ca reusesc sa inchirieze casutele din Complex pentru sume ce i-ar face invidiosi chiar si pe hotelieri care vand servicii de lux.

www.uups.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii