Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:26 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Telegraf Schimbarea la număr a Bocului

ro

04 Sep, 2010 14:01 626 Marime text

PDL-ul s-a manelizat, după ce Traian Băsescu a început să arunce fără număr în români cu Boci. Inspiraţi probabil din nunţile cântăreţilor de manele, pe care au renunţat să-i mai impoziteze, portocaliii încearcă să-i copieze. Aşa se face că ajungem la o altă variantă de Guvern cu acelaşi solist principal "de vreme rea", Boc. Încercarea Boc-ului de a-i arăta lui Băsescu bijuteriile familiei s-a terminat cu un eşec lamentabil, cu un Boc întruchipând un căţel cu coada între picioare.

De teamă să nu îşi ia zborul de pe scaunul "înălţător" de premier, Boc a acceptat toate solicitările lui Băsescu. De cealaltă parte, cioara vopsită din partid a făcut tot posibilul ca Boc să depună mandatul, însă a eşuat, fiind liniştită de Băsescu că va veni vremea în care România să ajungă la mâna unei femei. Circul remanierii oferit gratuit românilor prin intermediul posturilor de televiziune nu a trecut neobservat de liderii partidelor de opoziţie, care au criticat în termeni duri mişcările de trupe făcute de PDL. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, că remanierea guvernamentală nu ar fi altceva decât "o răfuială între grupurile mafiote din PDL". "Că a câştigat mai mult un anumit grup sau un alt grup, grupul Băsescu cu Elena Udrea, Adriean Videanu, Radu Berceanu, pentru noi şi nu doar pentru noi, ca partid, şi pentru restul României, nu are absolut nicio importanţă. E foarte bine că au plecat miniştrii consideraţi poate cei mai corupţi oameni din România şi mă refer în primul rând la Videanu, sigur, şi la domnul Berceanu, şi este foarte rău că au venit oameni pe care noi îi cunoaştem din Parlament şi care se caracterizează printr-o lipsă totală de competenţă.

Au schimbat hoţii cu proştii", a declarat Ponta. El a calificat drept "o prostie" schimbarea ministrului de Finanţe Sebastian Vlădescu cu doar o lună înainte de alcătuirea bugetului de stat pentru anul 2011 şi, mai ales, pe criterii politice, fără să i se reproşeze nimic. Liderul PSD susţine că remanierea guvernamentală este doar prima fază din luptele politice din PDL. "Nimeni nu este atât de naiv să creadă că s-a încheiat bătălia internă din PDL, dimpotrivă, ieri a fost o primă fază. Vor continua răzbunări politice şi lupte în care fiecare va pierde un pion, un nebun, un cal, ce mai au pe acolo. Dar, practic, cei mari care se află în bătălie încă n-au intrat în mod direct în luptă", a subliniat Ponta. El a fost completat de secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, care a declarat vineri că, în prezent, românii se uită în direct la o luptă între clanurile din PDL, "care sunt ca nişte hiene venite să sfâşie cadavrul PDL". În ceea ce priveşte moţiunea de cenzură, Ponta a afirmat că remanierea făcută de Boc nu face decât să sporească şansele trecerii moţiunii de cenzură.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat că reglările de conturi între Traian Băsescu şi unii lideri PDL se asemănă cu telenovela "Sclava Isaura", unde stăpânul casei îşi omoară sclavii. Pata de culoare a declaraţiilor social democrate a fost dată de preşedintele organizaţiei judeţene Constanţa, Radu Mazăre. Îmbrăcat în ţinuta militară şi cu deja celebra bască roşie de revoluţionar, Mazăre a dat alarma în rândul tinerilor social democraţi: "Mânca-v-aş gălăgia voastră, ce-aş mai arde cu cei tineri o revoluţie! Aş lua şi câţiva din conducere. Noi am făcut o revoluţie acum 20 de ani, dar s-a desumflat. Voi, cei tineri, trebuie să aveţi curaj să spuneţi ce gândiţi şi să faceţi treabă. Eu vă spun că trebuie să facem ceva ca să-i dăm jos pe portocaliii ăştia, pentru că murim de foame. Cel mai bine să facem revoluţia prin ianuarie, cu burta goală, că atunci ne prieşte". Mazăre a smuls ropote de aplauze de la tineri după discursul său nonconformist, în stilul caracteristic primarului Constanţei, din care nu au lipsit afirmaţiile legate de stilul dictatorial copiat de pupila Elena Udrea de la idolul ei, Traian Băsescu.

www.telegrafonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii