Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Replica Trei firme au sediul oficial in casa unui comisar sef - Escrocul Fertu facea afaceri cu o consiliera a fostului ministru Sandu

ro

20 Sep, 2010 13:11 1532 Marime text
Reţeaua de firme coordonată scriptic de către Alexandru Ferţu, afaceristul constănţean arestat săptămâna trecută la Bucureşti pentru un prejudiciu de 4,6 milioane de euro adus bugetului de stat, are ramificaţii solide în poliţie şi mediul politic, cireaşa de pe tort fiind un personaj angajat în Guvernul României drept consilier personal al unui ministru. Procurorii DNA au arătat în cererea de arestare că Ferţu derula afaceri ilegale cu cereale prin Portul Constanţa, beneficiind de sprijinul unor personaje cheie plasate strategic în instituţii ale statului. Astfel a reuşit ca, în perioada 1 ianuarie 2009- 31 decembrie 2009, să deconteze în mod ilegal TVA în valoare de 19.424.062 lei, echivalentul a circa 4,6 milioane de euro.

De-a lungul anilor, Alexandru Ferţu apare ca asociat sau/şi administrator în următoarelor firme: Miga Trans, IGM Tourism Investments, Sargesta, Total Doryon, Tera-Toria, Lexi Steel, Autoconstanţa, Agro Diesel, N&H Energy, All-Energy, Wind Energy Production 2008, Alcrifer Nico, Dinput, Porto- Ana, Donalus Star, Gasal Universal şi Minelfo, toate din judeţul Constanţa. În câteva dintre ele, afaceristul arestat este asociat cu câteva nume extrem de interesante. Astfel, la SC Wind Energy Production 2008 SRL din Constanţa, Alexandru Ferţu este partener cu Alexandru Marian Nazîr, un tânăr de 24 de ani, fiul comisarului şef Costică Nazîr, fost şef de birou în cadrul Direcţiei Poliţiei de Frontieră Constanţa, în prezent angajat al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Constanţa.

Săbăduş & Pană, în „combinaţia" lui Ferţu, alături de poliţişti

În aceeaşi firmă o regăsim pe Mihaiela Tobă, de 46 de ani, dar şi pe Sorin Săbăduş, de 57 de ani, un apropiat al fostului senator Viorel Marian Pană. Sonoritatea numelor care se perindă în continuare prin această firmă, administrată de escrocul Alexandru Ferţu, este absolut impresionantă. Aşa o găsim la SC Global Harbour SRL, care deţine 20% din Wind Energy Production 2008, pe fiica unui comisar din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa. În firmele surori N&H Energy şi All Energy, ambele înfiinţate în acelaşi an 2007 şi funcţionând în acelaşi sediu cu Wind Energy Production 2008 SRL, Alexandru Ferţu are ca asociat cu acte în regulă un poliţist sadea, în persoana lui Herbert Daniel Harbur, un tânăr de 34 de ani, ofiţer în cadrul IJPF Constanţa. Şi revenim puţin la comisarul şef Costică Nazîr pentru o constatare incredibilă: toate cele trei firme de mai sus- Wind Energy Production 2008, N&H Energy şi All Energy- au sediul într-un apartament de pe strada Soveja, numărul 68, bloc O1, adică locuinţa poliţistului de frontieră amintit. Cea mai spectaculoasă apariţie în suveica de firme coordonată de evazionistul Alexandru Ferţu, dincolo de rudele unor poliţişti sau apropiaţi ai unui fost senator este aparent necunoscuta Oana Mădălina Grigorie. Tânăra în vârstă de 24 de ani, angajată a Guvernului Boc. Nu avem informaţii dacă asociata arestatului Alexandru Ferţu se mai află în Guvern şi după remanierea de acum câteva săptămâni, cert este că Oana Mădălina Grigorie a fost consiliera personală a lui Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. Până la probele contrarii, investigate acum de DNA, caracatiţa dezvoltată de Ferţu în rândul poliţiştilor şi politicienilor constănţeni, mergând până la vârful Guvernului României, pare o înşiruire neverosimilă de coincidenţe. Cert este însă prejudiciul de 4,6 milioane de euro, bani furaţi de la stat, şi se prea poate ca procurorii bucureşteni să nu aibă superstiţii de acest gen. În plus, ancheta care l-a înfundat pe Ferţu a coincis surprinzător de mult cu anumite tensiuni materializate cu schimbări majore în cadrul poliţiei din Constanţa. Vom reveni.

www.replicaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii