Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Replica de Constanţa Dacă Palaz se decide să meargă la Consiliul Judeţean, Anghel ar candida la Constanţa, să nu mai facă naveta la Castelu

ro

10 Aug, 2011 11:59 550 Marime text

Primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel, nu mai are nici o reţinere în a povesti despre domiciliul său: Locuiesc de ani de zile în municipiul Constanţa. Acum toată lumea ştie. Fac naveta Constanţa-Castelu, doar în week-end mai rămân pe la fermă. Prin urmare, adaugă el, nu ar fi nici o problemă să candideze la Consiliul Judeţean sau să sprijine, în campanie, un candidat puternic la Primăria municipiului Constanţa. Dacă se hotărăşte prefectul Claudiu Palaz să candideze la Consiliul Judeţean, candidez şi eu pe lista de consilieri judeţeni. Sau, chiar aş putea candida pe lista de consilieri municipali, şi aşa locuiesc de 16 ani în Constanţa. Ştie însă legea şi se amuză când îl întrebăm ce scrie, în dreptul domiciliului, pe buletin: Scrie Castelu.

Primarul comunei Castelu, care este şi prim-vicepreşedinte al PDL Constanţa, Nicolae Anghel a făcut sondaje în comuna pe care o conduce de mai multe mandate. Concluzia este clară: PDL va avea primar şi din 2012 la Castelu. Nu m-am pus pe mine în sondaje, au fost alţi colegi ai mei, de la PDL. Iar sondajul arată că PDL ia primăria cu 64%, PSD, cu Dana Mocănaşu, ia 19%, iar PNL, cu Marin Dragomir - 6%. Nu ştiu dacă mai candidez, e posibil ca, dacă se hotărăşte prefectul Claudiu Palaz să candideze la Consiliul Judeţean, să candidez şi eu pe lista de consilieri judeţeni. Este un lucru pe care l-am promis într-un fel, iar eu sunt un om de onoare, spune Nicolae Anghel. Totuşi, decizia nu este definitivă, însă promite să contribuie din plin la campania electorală, de altfel, în afară de sondajul efectuat în cazul comunei Castelu, edilul a testat opinia votanţilor şi în alte localităţi: Putem pune pariu de pe acum că în localităţile de care răspund eu vom avea primari de la PDL: la Cuza Vodă va câştiga Nicolae Hornet, e un fermier din zonă, la Cernavodă va câştiga PDL - avem trei variante, urmează să ne decidem, iar la Medgidia va câştiga Dumitru Moinescu.

Întrebat cum anume explică anumite declaraţii ale sale care au părut critice la adresa prefectului Claudiu Palaz, iar acum se pregăteşte să-i facă acestuia campanie pentru Consiliul Judeţean, Nicolae Anghel a răspuns: Erau chestiuni legate de decizii politice. El are cele mai mari şanse, eu în momentul în care propuneam pe altcineva pentru funcţia de prefect - pe Tudorel Calapod sau pe Dumitru Moinescu, aveam în vedere că ei sunt colegi de la PDL. Cât priveşte posibilitatea ca el să opteze chiar pentru Consiliul Local Municipal Constanţa, Nicolae Anghel a demonstrat că poate da uitării tensiunile de altă dată: Ar fi o variantă şi consilier municipal, dacă vom avea un candidat puternic, ca de exemplu doamna ministru Anca Boagiu, atunci eu evident că voi dori să ajut în campanie la municipiu, alături de deputatul Maria Stavrositu. Sau, dacă din sondaje reiese că şi preşedintele Christian Gigi Chiru poate fi un candidat puternic la Primăria Constanţa, a adăugat, rapid, acelaşi Nicolae Anghel.

www.replicaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii