Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:52 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Replica Ce i-a adus Mos Craciun lui Tusac, la ultima sedinta de Consiliu Local - "Dupa mai bine de 2 ani, a fost aprobat proiectul locuintelor ieftine la Mangalia"

ro

25 Dec, 2010 06:38 1271 Marime text
În ajun de Crăciun, primarul Mangaliei, Claudiu Tusac, s-a numărat printre cei care au asistat, la Casa de Cultută din municipiu, la un spectacol de colinde. Edilul a răsuflat ușurat după ce, pe data de 23 decembrie 2010, au trecut mai multe proiecte de hotărâre care, până acum, au întâmpinat opoziția consilierilor locali. Unul dintre aceste proiecte este cel privind locuințele ieftine pentru tineri la Mangalia. Proiectul este un pic diferit față de cel de la Constanța, inițiat de primarul Radu Mazăre, în sensul că în sudul litoralului proiectul va implica financiar constructorii, băncile și cumpărătorii.

Reporter: Cum se încheie anul 2010 pentru primarul Mangaliei?
Claudiu Tusac: Într-o notă bună, de apropiere spre normalitate, mă refer, desigur, la atmosfera din Consiliul Local Mangalia și la relația consilierilor cu primarul. Anul se încheie cu speranța că poate se va schimba ceva pentru la anul.
Rep. Ați avut ședință de Consiliu Local pe data de 23 decembrie, cu această ocazie fiind votat proiectul privind mai multe taxe și mai mari pentru agenții economici. De ce era nevoie de așa ceva?
C.T.: Nu, nu sunt taxe mai multe și mai mari. Ne-am reîntors la nivelul taxelor din 2007-2008. A fost nevoie de această rectificare pentru că anul trecut, cât am fost dat afară din postul de primar, până să revin ca urmare a unei decizii a instanței, aleșii locali au decis micșorarea cu 60%, cu 40% a unor taxe. Ceea ce nu era normal. Taxele percepute de la agenții economici sunt singurele noastre venituri fixe. S-a revenit la taxele anterioare, cu mențiunea că s-au făcut și anumite majorări, între 2 și 10%, în funcție de situația actuală a prețurilor.
Rep.: Care este cel mai important proiect trecut în această ședință?
C.T.: După mai bine de doi ani, a fost aprobat proiectul pe care l-am anunțat încă din campanie: proiectul locuințelor ieftine pentru tineri la Mangalia. Este un proiect care va bucura mulți tineri. Veți vedea că vor exista mulți doritori să se înscrie în acest program.

www.replicaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii