Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Replica Acuzatii grave la adresa Comercial Electro Instalation SRL - Firma care modernizeaza reteaua electrica la Sacele urca pe stalpi toti necalificatii

ro

01 Nov, 2010 12:33 1208 Marime text

Un fost angajat al societăţii Comercial Electro Instalations SRL, din Constanţa, acuză că a fost obligat să-şi scrie demisia, după ce a avut o neînţelegere cu unul dintre patroni. „Pe data de 6 octombrie am avut o mică neînţelegere cu administratorul societăţii, Nicu Şfetănescu, motiv pentru care acesta m-a anunţat că mă dă afară. Pe data de 7 şi 8 am rămas acasă, apoi pe data de 11 octombrie (luni - n.r.) m-am întors la muncă, unde am avut o discuţie cu celălalt patron, Dorin Matei, care, după ce m-a ascultat, mi-a dat un ultimatum: ori îmi cer scuze de la Nicu Şfetănescu, ori îmi dau demisia. Pentru că aveam dreptate, am refuzat să-mi cer scuze şi am scris cererea de demisie, dar nu am semnat nici un ştat de plată, nici fişa de lichidare. În final nu am primit nici un ban", susţine Virgil Gârbă.

Mai mult, tânărul povesteşte că, deşi nu are calificare de electrician, patronii societăţii l-au obligat să urce pe stâlp şi să execute lucrări de electricitate. „Când m-am angajat acum doi ani la ei, le-am zis ce ştiu să fac şi i-am anunţat că nu am calificare ca şi electrician. Au acceptat. Acum, societatea execută o lucrare în localitatea Săcele (n.r.- schimbă contoarele la case şi modernizează reţeaua electrică). Nicu Şfetănescu m-a pus să urc pe stâlp cu o centură, cu toate că, potrivit normelor de protecţie, trebuia să am echipamente mai performante. Două zile am urcat pe stâlp şi am făcut munca unui electrician. După aceea am refuzat să mai prestez astfel de servicii, pentru că nu am calificare. De aici a început cearta", a mai adăugat Virgil Gârbă. Fostul angajat este nemulţumit de faptul că a fost pus să-şi scrie demisia, aşa încât nu mai poate beneficia de indemnizaţia de şomaj. „Firma a scăpat de mine, pentru că au vrut să-l angajeze ca electrician pe Chivu Manea, care beneficiază de salariu, deşi primeşte indemnizaţie de şomaj. Deci acest Chivu Manea lucrează la negru", a mai reclamat bărbatul, oarecum după principiul „să moară şi capra vecinului". În orice caz, Gârbă s-a deplasat în cursul zilei de vineri la Inspectoratul Teritorial de Muncă, unde a reclamat faptul că „Societatea Comercial Electro Instalations SRL angajează la negru persoane care beneficiază şi de indemnizaţie de şomaj".

www.replicaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii