Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:55 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Vesti proaste pentru rutieristii constanteni

ro

23 Mar, 2011 12:54 1313 Marime text

Noul sediu al serviciului nu va fi gata la termen astfel ca inaugurarea lui a ramas in aer

Investitia a fost realizata in totalitate din donatii prin Fundatia Ordine Publica

Inaugurarea noului sediu al Politiei Rutiere Constanta a fost inca o data amanata, pentru o data care nu se cunoaste, desi la inceputul anului existau sperante ca va avea loc chiar la inceputul acestei luni. Potrivit comisarului sef, Constantin Dancu, pe 25 martie, atunci cand este si ziua Politiei Romane, urma sa se inaugureze o parte din sediu, insa lucrarile nu s-au putut finaliza in termenul dorit, asa ca politistii vor trebui sa mai astepte pana isi vor lua in primire noile birouri. „La momentul actual, lucrarile sunt finalizate in proportie de 70% si vorbim aici de capitolul constructie", a declarat comandantul Politiei Rutiere Constanta. Comisarul sef a explicat ca, la momentul actual, prioritatea o reprezinta mutarea birourilor care lucreaza cu publicul, in speta ghiseul de relatii publice pentru permisele retinute si cel al accidentelor grave. Pentru o perioada, acestea vor fi si singurele birouri care vor functiona in cartierul Palas, in functie de cum vor avansa lucrarile urmand sa fie mutate si celelalte birouri. Dispeceratul va avea un spatiu bine delimitat in noua cladire din bulevardul Bratianu, dispunand de un loc de aproximativ 1.800 metri patrati, fapt care ofera o mai mare libertate de miscare politistilor.

Actuala cladire, care a apartinut Gruparii Mobile de Jandarmi „Tomis", le-a fost repartizata rutieristilor in urma cu doi ani. Lucrarile au demarat imediat, insa fondurile au fost putine, mai ales ca ministerul nu s-a implicat cu nimic, astfel ca finalizarea lor a devenit o reala problema.

In ciuda acestui impediment, politistii raman optimisti, mai ales ca noul sediu va insemna un pas inainte. Din anul 2002, de cand Politia Rutiera a fost mutata din zona Tomis III, lucratorii Serviciului au stat numai pe drumuri si inghesuiti. Intai a fost vorba de sediul de pe bulevardul Mamaia, unde politistii lucrau cate trei - patru in birouri, cu departamente amestecate, nu mai mari decat o camara, iar sedintele se tineau pe hol, sau chiar afara. Apoi, in 2008, Rutiera a fost mutata in fostele beciuri ale Politiei Municipiu si in curtea interioara a acesteia, unde functioneaza si in prezent, asta dupa ce conducerea Serviciului a fost chemata sa viziteze un posibil sediu, situat in Tomis Nord, in curtea unei unitati militare desfiintate. Aflata in administratia Prefecturii, cladirea era ideala pentru nevoile SPR, dar proiectul a murit in fasa, terenul fiind folosit pentru altceva. In cele din urma, printr-un ordin al fostului prefect, Liviu Brailoiu, rutieristii au primit o bucata din sediul Gruparii Mobile de Jandarmi „Tomis", iar la finalul lucrarilor, Constanta va avea unul dintre cele mai moderne sedii de politie rutiera din tara.

http://observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii