Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Instalatie artizanala de furat titei, descoperita din intamplare

ro

18 Sep, 2010 17:06 825 Marime text
Vroiau sa dea o mega lovitura

Imaginatia hotilor de combustibil nu are limite. Dovada sta descoperirea, absolut intamplatoare, pe care au facut-o niste muncitori, vineri, in jurul pranzului. Politistii Sectiei 5 au fost sesizati telefonic despre faptul ca pe parcursul unor lucrari de mentenanta care se realizau pe b-dul Aurel Vlaicu in zona intersectiei cu strada Varfu cu Dor, muncitorii au descoperit elemente ale unei posibile instalatii artizanale pentru sustragerea de produs petrolier.

Echipa de cercetare a descoperit un canal subteran, unde a fost observat sapat perpendicular un tunel in lungime de circa 3-4 metri, prin care s-a facut accesul catre mai multe conducte, apartinand Petrotrans si Conpet. Pe fiecare conducta a fost identificat cate un cep, cu robinetul in pozitia inchis, iar in tunelul sapat au fost identificate furtune de presiune, conectate la cepuri. Furtunele au fost gasite in canalul subteran al conductelor de abur/apa calda/pacura, avand montati robineti in pozitia inchis, fara urme de produs petrolier. Din cauza temperaturii ridicate si a gazelor emanate de conducta de pacura, in interiorul canalului subteran nu s-a putut finaliza activitatea de cercetare la fata locului, acestea urmand a fi reluate dupa obtinerea autorizatiilor necesare decopertarii carosabilului B-dului Aurel Vlaicu.

Potrivit reprezentantilor IPJ Constanta, la fata locului nu s-au constatat scurgeri de produs petrolier, iar paza zonei este asigurata de Detasamentul 9 Paza Protectie Supraveghere si Interventie la Conductele Magistrale de Transport Titei din cadrul I.J.J. Constanta.

www.observator.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii