Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:24 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa-Cernavoda Referendum pentru demiterea primarului Mariana Mircea?!

ro

12 Apr, 2011 12:28 1149 Marime text

Prefectul a decis declansarea procedurilor de organizare a referendumului, la Cernavoda

Primarul Mariana Mircea: "Am formulat plangere penala impotriva grupului de persoane care, prin actiuni si fapte contrare legii, au intocmit tabele cu semnaturi false inaintate prefectului, spre analiza."

Prefectul judetului Constanta a declarat, ieri, ca a decis „declansarea procedurilor de organizare a referendumului la Cernavoda". Decizia are la baza, potrivit Institutiei Prefectului, „Rezolutia Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, emisa la data de 7.02.2011 in dosarul 49/P/2011 privind plangerea formulata de Mariana Mircea, primarul orasului Cernavoda, impotriva unui grup de cetateni care au initiat la inceputul anului 2009 campania de strangere de semnaturi in vederea organizarii unui referendum pentru demiterea primarului".

„Intrucat justitia a dispus neinceperea urmaririi penale in acest dosar, apreciind ca nici una dintre infractiunile de care i-a acuzat Mariana Mircea pe Cadiu Marian, Costache Ioan, Costache Luminita si Costache Nicolae Sorin nu se confirma, demersul acestora este perfect legal. Mai mult, dupa cum se arata si in rezolutie, nu a rezultat nici un argument prin care sa se adevereasca faptul ca asa-zisii faptuitori au instigat pe cineva la ura pe temei de apartenenta politica sau alte atitudini negative in randul cetatenilor orasului, prin urmare vom demara, conform legii, procedurile de organizare a referendumului pentru demiterea primarului Cernavoda", a precizat prefectul judetului Claudiu Palaz.

Replica primarului Mariana Mircea

La randul sau, primarul orasului Cernavoda a declarat ca „un referendum nu poate fi organizat decat in conditiile legii". „Referendumul de la Cernavoda nu se poate organiza deorece se bazeaza pe niste liste false. Exista cca. 100 de declaratii olografe ale cetatenilor orasului Cernavoda si semnate de acestia, prin care se reclama faptul ca, in mod nelegal, au fost folosite datele personale si contrafacute semnaturile din listele depuse la Institutia Prefectului", precizeaza primarul Mariana Mircea, care aminteste ca a formulat „plangere penala" impotriva grupului de persoane care, prin actiuni si fapte contrare legii, au intocmit tabele cu semnaturi false inaintate prefectului, spre analiza".

Cat despre solutia Parchetului de pe langa Judecatoria Medgidia, edilul face precizarea ca a contestat-o, iar Judecatoria Medgidia a admis plangerea. „In prezent, dupa multiple faze procesuale determinate de respectarea legii si a dreptului la aparare, procesul se afla pe rolul Tribunalului Constanta, pentru rezolvare", a mai explicat primarul.

De asemenea, trebuie precizat ca referendumul a fost anuntat de prefectul judetului inca de la jumatatea lunii decembrie 2009, insa primarul Mariana Mircea, primarul orasului Cernavoda a considerat de la inceput intentia reprezentantului Guvernului in teritoriu drept „atac politic". De atunci si pana in prezent, edilul a adus numeroase dovezi ca nu exista situatie creata pentru declansarea referendumului, dimpotriva, o alta situatie trebuie lamurita de Claudiu Palaz. Mariana Mircea asteapta de la prefect o decizie in ceea ce priveste starea dovedita de incompatibilitate a viceprimarului orasului, Floriean Hristea.

http://observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii