Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanta Verde pentru Centura Constantei

ro

26 Jul, 2010 13:39 1134 Marime text

Zilele trecute, Legea privind terenul pe care se va construi centura Constantei a fost publicata in Monitorul Oficial
Soseaua va descongestiona traficul greu din municipiul Constanta
Initiativa apartine primarului municipiului Constanta, Radu Mazare

Legea privind darea in administrarea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii a unor suprafete de teren care acum apartin domeniului public al statului din administrarea Institutului de Cercetare Dezvoltare pentru Cresterea Ovinelor si Caprinelor Palas Constanta, scopul fiind acela de realizare a centurii de ocolire a municipiului, a fost publicata in Monitorul Oficial. Este vorba despre implementarea, de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, a proiectului „Varianta de ocolire a municipiului Constanta“.

Legea a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 510/22.07.2010.

In conformitate cu prevederile legale, adoptate de Parlamentul Romaniei, Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Cresterea Ovinelor si Caprinelor Constanta a cedat Ministerului Transporturilor si Infrastructurii 1.557,78 hectare.

Mai trebuie spus ca la acelasi numar, in Monitorul Oficial a fost publicat si Decretul nr. 832, din 16 iulie 2010, semnat de presedintele Traian Basescu. Decretul prezidential reprezinta promulgarea legii privind darea in administrare a suprafetelor de teren pentru obiectivul de investitii care vor avea ca finalitate soseaua de centura a municipiului Constanta.

Demersurile privind trecerea terenului aferent constructiei soselei de centura a Constantei in administrarea MTI au fost initiate in toamna anului 2009, dupa ce, in luna martie a anului trecut, a fost finalizata lista celor 395 de persoane fizice si juridice care cedeaza statului 1.878.533 mp in localitatile Constanta, Ovidiu, Agigea si Cumpana.

In ceea ce priveste lungimea variantei de ocolire a municipiului Constanta, aceasta este de 22 de kilometri si se doreste a fi solutia pentru descongestionarea traficului in zona municipiului Constanta, prin indreptarea traficului greu pe aceasta varianta.


Amintim ca proiectul initial ii apartine primarului municipiului Constanta, Radu Mazare, care a propus constructia unei variante de ocolire a orasului cu scopul de a rezolva problemele legate de marea aglomeratie din zona unde proiectul va fi implementat.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii