Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanta Sex cu minore

ro

13 Jul, 2010 01:20 1805 Marime text

Din ce in ce mai multe adolescente aleg sa practice cea mai veche meserie din lume.
Fetele provin, de obicei, din zonele rurale si sunt minore.
Culmea, legea nu sanctioneaza in nici un fel clientul pentru sex cu o minora, ci doar… fetele.

Din dorinta de a scapa de sub tutela parintilor, care le impun de cele mai multe ori anumite limite, unele adolescente aleg sa practice cea mai veche meserie din lume, alaturi de femei de strada cu state vechi. Atrase de mirajul castigului financiar si obtinerea independentei, copile de 14-16 ani isi vand trupul la coltul strazii. Tras la indigo este si cazul fetei de 15 ani din localitatea constanteana Satu Nou, care a plecat de acasa, la jumatatea lunii iunie, pentru a-si depune dosarul la un liceu din Medgidia, conform declaratiei parintilor, dar care a fost gasita de politisti la bariera CFR de pe strada Caraiman din Constanta. Auris Marilena C. a plecat, la data de 15 iunie, in jurul orei 14.00, de acasa, si, bucurosi ca fata lor a ales sa-si continue studiile, parintii nu s-au opus, ba chiar au incurajat-o sa mearga la un liceu in Medgidia. Cateva ore mai tarziu, cand au observat ca fata lor nu mai da nici un semn de viata, parintii au cerut ajutorul politistilor din Mircea Voda. Acestia au dat-o in urmarire, sperand ca astfel o vor gasi mai usor.

A fugit de acasa de mai multe ori

Nu este prima data cand fata pleca de acasa, dar familia le-a spus oamenilor legii ca s-a intors de fiecare data. Abia dupa doua saptamani au reusit politistii sa o gaseasca pe adolescenta, in urma unui control efectuat printre fetitele vesele care-si fac veacul la bariera de pe strada Caraiman. Potrivit anchetatorilor, in noaptea de 29 spre 30 iunie, in jurul orei 1.30, politistii Sectiei 5 au depistat, pe strada Caraiman, in dreptul barierei CFR, o minora care atragea barbati in vederea intretinerii de raporturi sexuale contra cost. In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca minora in cauza, Auris Marilena C., de 14 ani, din localitatea Satu Nou, comuna Mircea Voda, figureaza ca persoana disparuta de la domiciliu, din data de 15 iunie. Fata a fost reincredintata familiei, nefiind victima vreunei infractiuni.

Colege de munca

Cazul adolescentei din Satu Nou nu este singular printre tinerele care acosteaza barbati in vederea intretinerii de relatii sexuale pentru foloase materiale. In urma cu o saptamana, o tanara de 16 ani din localitatea Topraisar a fost prinsa de politistii constanteni in timp ce intretinea raporturi sexuale contra unei sume de bani cu un barbat. Cati S. a fost surprinsa de politistii Sectiei 2, pe 4 iulie, in jurul orei 23.00, in timp ce intretinea raporturi sexuale orale cu un barbat, contra sumei de 50 de lei. Pe numele tinerei a fost intocmit dosar penal, aceasta fiind cercetata in stare de libertate.

Legea, de partea clientului


In Romania, legislatia in vigoare nu sanctioneaza intretinerea de raporturi sexuale cu minore, astfel incat clientii prostituatelor minore nu au de ce sa-si faca griji ca pot ajunge in spatele gratiilor, dupa o astfel de aventura. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, agent principal Anda Dragulescu, cat timp nu se poate dovedi ca barbatul stia ca fata este minora, politia nu poate face nimic. Cu siguranta, in apararea lor, nici unul dintre clienti nu ar recunoaste in fata oamenilor legii ca stiau ca cea pe care au cules-o de pe marginea drumului pentru o partida de amor nu a ajuns la varsta majoratului.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii