Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Sarbatori nefericite

ro

23 Dec, 2010 12:20 1063 Marime text

Un mort si opt raniti este bilantul a trei accidente rutiere

Politistii il cauta pe autorul unuia dintre accidente, care si-a parasit trei prieteni in autoturismul pe care il „parcase" intr-un copac

Cu doar trei zile inainte de Craciun, o familie a fost indoliata si noua persoane si-au vazut moartea cu ochii din cauza vitezei excesive si a neatentiei in conducere. Toti au fost implicati in accidente rutiere grave produse in noaptea de marti spre miercuri la Ovidiu, Navodari si Mereni. Unul dintre soferii teribilisti este cautat de politie si poate sta dupa gratii intre doi si sapte ani, pentru ca amicii sai au suferit rani serioase iar el i-a parasit in masina avariata.

Cel mai grav accident a avut loc la Ovidiu si a avut ca o prima consecinta decesul unui om. Emil Mihai Procop, de 41 de ani, a condus un autoturism marca BMW pe strada Poiana din localitate si, din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de carosabil acoperit cu polei, a pierdut controlul volanului si s-a izbit violent de un stalp de electricitate. Barbatul a ramas incarcerat insa eforturile pompierilor de a-l elibera dintre fiare s-au dovedit inutile, Procop decedand in ambulanta care in transporta catre Constanta. Pe langa finalul tragic al soferului, accidentul a mai avut ca rezultat si oprirea temporara a alimentarii cu energie electrica in localitatea Ovidiu, abia dupa repararea stalpului rupt de BMW, lucrurile revenind in normal.

Al doilea accident grav s-a soldat cu cinci raniti si a avut loc la Mereni. La fel ca in cazul tragediei de la Ovidiu, neadaptarea vitezei la conditiile de carosabil a fost cauza accidentului in care au fost raniti Ismail Mustafa, Vasilica Luminita Oncioiu, Victor Andras, Ionel Nininiuc si Adrian Ciolapu. Politistii au stabilit ca Vasilica Luminita Oncioiu, de 36 de ani, din Mereni, a condus un automobil pe DJ 391. In momentul in care a ajuns in dreptul localitatii de domiciliu, soferita a pierdut controlul volanului, a patruns pe contrasens unde a lovit o Dacia condusa regulamentar de Ismail Mustafa, de 54 de ani, din Pelinu. Soferita va fi cercetata penal pentru vatamare corporala din culpa.

Un accident „special" a avut loc la Navodari. Un Audi condus cu viteza s-a izbit violent de un stalp, cel putin trei oameni fiind raniti. Soferul vinovat s-a facut nevazut imediat dupa producerea accidentului si este cautat de politisti fiind pasibil de inchisoare. Comisar Tudorel Dogaru, seful Biroului Accidete Rutiere, ne-a explicat ca prinderea fugarului este doar o chestiune de timp si ca acesta nu va scapa de rigorile legii. „Stim cine este autorul accidentului dar nu este de gasit. Am discutat atat cu familia cat si cu iubita sa, dar nimeni nu l-a vazut si rudele nu exclud ca acesta sa fi recurs la un gest extrem. Din nefericire pentru el, toti cei trei amici accidentati au suferit leziuni serioase si el se va alege cu dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si parasirea locului accidentului fara incuviintarea organului constatator", ne-a spus comisar Dogaru. Din cate se pare, una dintre victime are o fractura si va ptrece cel putin 45 de zile in spital, fapt care este egal cu inceperea automata a urmaririi penale, chiar daca victimele nu vor depune plangere.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii