Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Prostituatele, in topul datornicilor la SPIT

ro

07 Oct, 2010 12:46 844 Marime text

Cea mai mare restanta pe care o are de recuperat Serviciul de Impozite si Taxe este de 320.000 lei de la o fata usoara

In ultimii 11 ani, o singura parasuta a fost obligata sa presteze munca in folosul comunitatii, in schimbul amenzii

Serviciul Public de Impozite, Tave si alte Venituri ale Bugetului Local Constanta executa silit, in aceasta perioada, datornicii. Pe lista neagra a SPIT figureaza, pe langa contribuabili de rand, care nu si-au achitat impozitele la timp, restantieri mai putini obisnuiti. Pe primul loc in topul datornicilor figureaza o prostituata, care prin neplata unui numar mare de amenzi date de politie, a acumulat o restanta de 320.000 lei. Daca, in cazul contribuabilului obisnuit, serviciul de recuperare a restantelor si executare silita din cadrul institutiei are la indemana resorturi legale si bunuri pe care le poate sechestra si vinde in contul datoriilor, prostituatele constituie un caz special, din simplul motiv ca nu au un domiciliu stabil si cu atat mai putin bunuri. „Daca datornicii nu au bunuri sau proprietati care sa poata fi executate, atunci sunt cazuri insolvabile", a precizat Carmen Trentea, directorul executiv adjunct al SPIT. Directorul a explicat ca, in acest caz, singura solutie legala este ca datornicul sa fie obligat, in urma unei actiuni in instanta, sa presteze munca in folosul comunitatii, insa acest sistem nu functioneaza aproape deloc. „In 11 ani de activitate am avut un singur caz solutionat in acest fel", a mai adaugat Carmen Trentea. Aceasta situatie a devenit o problema serioasa pentru serviciul de taxe pentru ca, pe langa cazul prezentat mai sus, alte trei prostituate au datorii importante la SPIT. Toate restantele au rezultat, asa cum am mentionat mai sus, in urma aplicarii unor sanctiuni pentru prostitutie de catre oamenii legii.

"Sa nu ne mai amendeze politia!"

Parasutele au o solutie simpla de rezolvare a cazului. „Sa nu ne mai amendeze politia. Stiu foarte bine ca nu avem cu ce sa platim. Cum vor sa faca planul la amenzi, sar pe noi", spune Mirela, o prostituata din zona Abator. Acesta a recunoscut ca a fost, la randul ei, amendata de oamenii legii, dar nu a platit nici o sanctiune.

Revenind la taxele si impozitele locale, reamintim ca 30 septembrie a fost ultima zi pentru plata in termenul legal a obligatiilor datorate bugetului local, aferente celui de-al doilea semestru. Cei care nu au facut acest lucru vor avea de platit majorari de intarziere de 2% pentru fiecare luna de intarziere sau fractie de luna. Incepand cu 1 iulie, Serviciul Public de Impozite, Taxe si alte Venituri ale Bugetului Local Constanta a schimbat modul de calcul al majorarilor la plata cu intarziere a impozitelor si taxelor locale datorate bugetului local. Astfel, de la un procent de 0,1% pentru fiecare zi de intarziere s-a trecut la 2% pe luna sau fractiune de luna. Masura a fost impusa de intrarea in vigoare a OUG nr. 39/2010 pentru modificarea si completarea Codului de procedura fiscala.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii