Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:37 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Proiect de 2,4 milioane de euro, la Crucea

ro

24 Feb, 2011 12:08 1011 Marime text

Cu banii UE va fi construita o gradinita noua in Crucea, un Camin de batrani la Stupina si vor fi asfaltati 12 km de strazi in Crucea si Stupina

Chiar daca in ultima perioada a fost preocupat de stricaciunile cauzate la imobilele din comuna de traficul masinilor de mare tonaj, primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi are si vesti bune. Recent a reusit sa primeasca finantare pentru un proiect absolut necesar pentru Crucea. Este vorba despre o investitie mai mare, care vizeaza refacerea infrastructurii in doua dintre localitatile ce apartin din punct de vedere administrativ de comuna si construirea unei unitati de invatamant pentru prescolari.

„Proiectul nostru a fost depus si castigat pe Masura 322, cu finantare de la Uniunea Europeana si am cuprins construirea unei gradinite in Crucea, asfaltarea a 12 km de strazi interioare in Crucea si satul Stupina si tot la Stupina urmeaza sa construim si un Camin de batrani. Proiectul este unul absolut necesar pentru noi si consider ca prin finalizarea lui vom avea si ceva locuri de munca, dar si o infrastructura care sa se incadreze in alte norme decat cele existente. De asemenea, vreau sa precizez ca a fost organizata licitatia pentru acest proiect, a fost semnat contractul de executie, la fel si pentru organizare al diriginitilor de santier", a declarat primarul Gheorghe Frigioi pentru cotidianul nostru.

De precizat ca in cazul constructiei unitatii de invatamant din comuna Crucea au fost cuprinse sali de curs, sala de festivitati, locuri de joaca si agrement pentru copii, dependinte si grupuri sanitare - toate acestea pe o suprafata de 2.000 mp. In cazul Caminului de batrani de la Stupina, primarul Frigioi tine sa precizeze ca suprafata totala a proiectului este de 5.000 mp si aici vorbim de cladirile si dependintele aferente.

In ceea ce priveste valoarea totala a tuturor acestor lucrari, suma la care facem referire este de 2,4 milioane de euro si provine din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeana.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii