Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Politist ucis de propria arma

ro

13 Dec, 2010 12:03 1132 Marime text

Un agent al Politiei Transporturi a decedat, sambata dimineata, dupa ce arma din dotare s-a declansat accidental

Politistul interoga un individ recent iesit din penitenciar, singurul martor al incidentului

Tragedie in sectia de Politie Transporturi din cadrul Garii CFR Constanta. Costel Liviu Faur, in varsta de 36 de ani, agent de politie in sectia cu pricina, a decedat, dupa ce arma de vanatoare pe care o avea in dotare s-a declansat, iar alicele l-au lovit in piept.

Potrivit IPJ Constanta, tragedia a avut loc la ora 9.05, fiind anuntata la 112 de unul dintre colegii victimei. Agentul intrase in serviciu chiar in dimineata respectiva si dupa efectuarea schimbului de tura, a participat la o misiune, care a constat in supravegherea de la sol a tranzitarii trenurilor de marfa pe raza de competenta a Postului de Politie TF Constanta, in vederea prevenirii si combaterii infractiunilor de furt. Agentul de politie a avut asupra sa arma de vanatoare din dotarea postului de politie, incarcata cu un singur cartus calibru 12 mm cu 15 bile de cauciuc si pistolul cu munitia aferenta.

Dupa incheierea misiunii, in jurul orei 8.55, Costel Faur a fost contactat de catre un agent de paza, al unei societati de profil, aflat de serviciu in Statia CF Constanta, care i-a solicitat sprijinul, informandu-l ca are probleme cu o persoana de sex barbatesc, ce se manifesta violent. Alaturi de doi colegi, politistul s-a deplasat in zona indicata de agentul de paza si impreuna au preluat persoana pe care au condus-o la sediul Postului de Politie TF Constanta. Ulterior, politistul l-a dus pe omul strazii la post pentru interogatoriu.

In timpul discutiilor purtate cu suspectul, agentul de politie a manevrat imprudent arma de vanatoare care s-a descarcat accidental, iar proiectilul l-a lovit in zona pieptului. Colegii politistului au auzit bubuitura focului de arma si apoi l-au vazut pe acesta iesind din birou, plin de sange. Politistul s-a clatinat, iar dupa cativa pasi s-a prabusit la pamant. Acestia au sunat la 112 si, in scurt timp, un echipaj SMURD a ajuns la fata locului, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viata agentului, rana fiindu-i fatala.

Primele concluzii ale anchetei demarate de procurori au relevat ca arma de vanatoare care l-a ucis pe agentul de politie s-a declansat accidental. Sase dintre bilele de cauciuc au fost gasite in corpul politistului, iar doua au perforat inima si ficatul victimei.

Ancheta politistilor si procurorilor constanteni continua, pentru a se stabili cu exactitate imprejurarile in care a avut loc accidentul. Singurul martor al incidentului nu prezenta semne ca ar fi participat la o altercatie care sa fi dus la declansarea armei astfel ca procurorii par sa excluda varianta unui contact fizic terminat prost. Persoana fara adapost cu care agentul a intrat in conflict este un recidivist, eliberat in urma cu cateva zile din penitenciar, unde ispasise o pedeapsa pentru complicitate la talharie.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii