Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:09 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Mi-ai luat locul, ia-mi si handicapul!

ro

04 Mar, 2011 12:29 938 Marime text

In Constanta, locurile de parcare pentru persoanele cu handicap ocupate de cei care chiar au acest drept sunt o rara avis

Politistii spun ca ei nu pot da amenzi decat in parcarile publice, in restul fiind nevoie de o solicitare expresa

Ca soferii constanteni sunt lipsiti de bun simt si interpreteaza legea rutiera dupa ureche nu mai e o noutate. Intr-un peisaj pestrit care tinde sa devina o jungla, locurile de parcare bine pozitionate sunt o tinta pentru toata lumea, chiar daca acestea sunt, de cele mai multe ori, destinate categoriilor defavorizate. Nici macar rampele de acces devenite obligatorii nu sunt lasate libere, de fiecare data scuza fiind ca nu exista locuri de parcare in zona, dar, tot de fiecare data, motivul real este... comoditatea. Politistii amendeaza la randul lor dupa criterii bine stabilite, iar stationarea pe locurile destinate persoanelor cu handicap este, probabil, contraventia cel mai putin amendata, astfel ca situatia va fi una... gri si in continuare.

Pentru ca nu exista statistici care sa indice exact cate amenzi s-au dat pentru acest tip de contraventie si pentru ca atat lucratorii Serviciului Rutier cat si cei ai Politiei Locale pot da astfel de amenzi, am incercat sa aflam direct de la sursa care este situatia. Astfel am aflat de la unul dintre sefii de birou (care a preferat anonimatul) ca oamenii legii aplica asemenea sanctiuni numai in parcarile publice, fiind astfel excluse parcarile private sau administrate de privati, acolo intervenindu-se doar la cererea expresa a administratorilor. Cum prima categorie este pe cale de disparitie, am tras singuri concluzia ca numarul amenzilor este extrem de mic, desi „clienti" ar exista destui. Probabil asa se explica de ce in absolut toate zonele din oras exista ieri cate un bezmetic parcat pe astfel de locuri.

Comisar Tudorel Dogaru ne-a explicat mult mai „la obiect" de unde apare problema. „Avem agenti putini si toti au alte misiuni mai importante. Nu vrem sa se creada ca nu este o problema serioasa insa in conditiile actuale nu avem cum sa ne ocupam si de aceasta. Mi-as dori sa avem suficienti oameni pentru a face ordine si in aceste cazuri, dar realitatea este cea care este. Totusi, oricand s-a facut o solicitare legata de un asemenea caz, am raspuns cu promptitudine iar cei vinovati au fost sanctionati", ne-a precizat comisarul. Acesta ne-a mai spus si ca o campanie impotriva soferilor lipsiti de scrupule este exclusa tot din cauza lipsei de personal. „Nu putem sa facem o actiune de proportii, asa cum ne-am dori, si nici nu vrem sa ne dam in spectacol actionand doar o zi, ca apoi lucrurile sa revina la normalul romanesc, pentru ca n-ar fi in beneficiul nimanui", sustine comisar Dogaru.

Ca o concluzie trista, ieri, la intersectia strazii Traian cu bulevardul Tomis, zona „patrulata" de mai multe autospeciale ale Serviciului Rutier si Politiei Locale, toate rampele de acces din dreptul trecerilor de pietoni erau blocate de masini mai mici sau mai mari, in ciuda semnelor de avertizare imense. Nici un sofer nu a fost amendat si nici un autoturism nu s-a ales cu o „caracatita", semn ca civilizarea romanilor este inca departe. Situatia se prezenta la fel de prost in parcarile institutiilor publice sau in cele ale hipermarketurilor, apelurile de bun simt fiind ignorate...

observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii