Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Fost director al Oil Terminal, retinut pentru trafic de influenta

ro

09 Mar, 2011 12:45 1012 Marime text

Stefan Ene a fost retinut de procurorii DNA, fiind suspectat ca a primit 43.000 de euro pentru a intermedia o afacere.

Alaturi de fostul director sunt cercetati alti trei barbati.

Procurorii DNA au dispus retinerea a patru barbati banuiti de trafic de influenta, printre ei gasindu-se si doi fosti directori ai Oil Terminal, respectiv Petrotrans. Stefan Ene, fost director al Oil Terminal, Mihai Moise, Marian Toma si Octavian Iulian Natu, ultimul fost director al Petrotrans, au aparut ieri in fata judecatorilor, procurorii solicitand arestarea preventiva pentru trafic de influenta, cumparare de influenta si complicitate la trafic si cumparare de influenta.

Potrivit DNA, inculpatul Stefan Ene, consilier al directorului general al SC Oil Terminal SA Constanta, a primit de la inculpatul Mihai Moise, reprezentant al SC NAC Industrii SRL Bucuresti, suma de aproximativ 43.000 de euro pentru a-si exercita influenta asupra directorului general al SC Oil Terminal SA Constanta si pentru a-l determina sa aprobe incheierea unui contract prin care societatea constanteana sa livreze pentru societatea din Bucuresti reziduuri petroliere in conditii avantajoase de pret, cantitate si ritmicitate. SC NAC Industrii SRL Bucuresti are ca principal obiect activitatea de transformare a reziduurilor petroliere in combustibili lichizi in urma unor procese tehnologice. Suma de bani remisa reprezenta o prima transa din suma totala de aproximativ 50.000 euro, convenita cu inculpatul Stefan Ene, diferenta urmand a fi remisa la o data ulterioara.

Procurorii sustin ca legatura dintre inculpatii Ene si Moise a fost mijlocita de catre inculpatii Octavian Iulian Natu si Marian Toma, care aveau o relatie apropiata cu Stefan Ene, relatie ce le permitea verificarea si impulsionarea acestuia din urma in vederea indeplinirii scopului vizat. Procurorii anticoruptie au dispus retinerea celor patru inculpati pentru o perioada de 24 de ore, urmand ca ieri ei sa fie prezentati Tribunalului Constanta cu propunere de arestare preventiva pe termen de 29 de zile. Magistratii au admis cererea procurorilor, insa decizia nu este definitiva si ea poate fi atacata astazi la instanta superioara.

http://observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii