Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Firmele straine vor romanii cu studii superioare

ro

26 Oct, 2010 12:10 962 Marime text

Un sondaj al siteului Tjobs.ro releva faptul ca agentiile cu oferte in strainatate continua sa recruteze romani. O majoritate de 98% din cei intervievati au declarat faptul ca recruteaza in continuare pentru contractele de munca in strainatate, in cadrul sondajului „Recrutati in perioada octombrie - decembrie 2010?". Ofertele de angajare in afara tarii se adreseaza, in primul rand, romanilor cu diverse calificari.

Tjobs.ro, portalul cu cele mai multe locuri de munca in strainatate, a desfasurat ancheta „Recrutati in perioada octombrie - decembrie 2010?" in randul partenerilor sai, agentiile de recrutare si plasare a fortei de munca in afara tarii, in perioada 04.10 - 15.10.2010.

La intrebarea „Recrutati in perioada octombrie - decembrie 2010?", 98% dintre cei 58 de recrutori profesionisti intervievati au raspuns afirmativ. Iar in acest sens, prioritate vor avea persoanele cu diverse calificari. Cu toate acestea, sunt oferite contracte de munca atat pentru posturi de necalificati, cat si pentru pozitii in domenii in care sunt necesare specializarile si studiile superioare. Cele mai multe firme straine cauta sa angajeze personal calificat (69%), dar si romani cu studii superioare (45%). Personalul necalificat este cerut in proportie de 52%.

Sondajul a mai scos in evidenta departamentele corespunzatoare sectoarelor economice in care continua sa se faca cele mai multe recrutari, precum si tarile care au cele mai multe propuneri de plecari la munca pentru imigrantii romani.

Astfel, intr-un top 10 al departamentelor cu cele mai multe oferte de angajare, primul loc il ocupa, la egalitate, „hoteluri/turism", „personal medical" si „ingrijire batrani", fiind, fiecare in parte, optiunea a 38% din agentiile participante la ancheta. In continuare, 36% din intervievati au declarat ca vor recruta pentru „restaurant", 33% pentru „au pair/ingrijire copii", iar 29% pentru joburi in „constructii". Recrutorii profesionisti respondenti au confirmat, de asemenea, faptul ca vor desfasura interviuri si pentru locuri de munca in „industrie" (21%), „agricultura" (26%) si „vase de croaziera".

In ceea ce priveste topul primelor 10 tari, in care se poate pleca la munca in perioada octombrie - decembrie 2010, nu exista surprize. 48% dintre participantii la sondaj recruteaza pentru Marea Britanie, 47% dintre ei pentru Italia, iar Grecia se pozitioneaza pe locul 3, intrucat 38% dintre intervievati au declarat faptul ca aveau oferte de angajare pentru aceasta tara. Urmatoarele state cu solicitari de recrutare sunt, in ordine descrescatoare: Germania, Franta, Cipru, Spania, Norvegia si S.U.A.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii