Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanta Dr. Patrut si asistenta sefa, dati afara din Spitalul Judetean

ro

10 Aug, 2010 13:54 1186 Marime text

Motivul: abateri deosebit de grave, care incalca atat regulamentul de ordine interioara, cat si fisa postului

De mai bine de o luna, Clinica de Chirurgie Cardiovasculara din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, condusa de dr. Mircea Patrut, a fost supusa unui val de controale venite atat din partea conducerii spitalului, cat si a Directiei de Sanatate Publica Judeteana si chiar a Ministerului Sanatatii. Toate au descoperit o serie de nereguli foarte grave, de la pacienti fictivi la medicamente dosite in dulapurile personalului ori aparatura predata anumitor firme fara o fisa a eventualelor defectiuni, iar lista poate continua.

In prima instanta, dr. Patrut a fost doar demis de la conducerea Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara, insa, la sfarsitul saptamanii trecute, atunci cand Comisia de Disciplina a Spitalului Judetean s-a intrunit pentru a lua decizia finala, s-a stabilit si desfacerea contractului de munca. Chiar daca decizia a fost luata vineri, ea a fost tinuta secreta pana ieri, deoarece medicul nu mai era in unitatea spitaliceasca, la acea ora.

Managerul Spitalului Judetean, dr. Dan Capatana, a precizat ca s-a ajuns la aceasta decizie ca urmare a abaterilor deosebit de grave constatate, abateri ce incalca atat regulamentul de ordine interioara, cat si fisa postului. Hotararea i-a fost transmisa, ieri, dr. Patrut, prin registratura, pe sectie.

Medicul nu este singurul ramas fara locul de munca. Aceeasi decizie a fost luata si in privinta asistentei sefe, Eliza Ilie, pentru aceleasi abateri.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii