Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanta Dr. Mircea Patrut, verificat din nou, la cerere

ro

27 Jul, 2010 14:01 870 Marime text

Controlul este efectuat de doi reprezentanti ai Ministerului Sanatatii si vizeaza activitatea de pe sectie, precum si aparatura care nu a fost pusa in functiune

Un nou control la Sectia de Chirurgie Cardiovasculara a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, condusa de dr. Mircea Patrut, a fost pus la cale. De aceasta data, se pare ca „onorurile“ le va face o comisie din partea Ministerului Sanatatii. Situatia este insa cu totul alta acum. Controlul nu se efectueaza ca urmare a unor sesizari care l-ar incrimina in vreun fel pe medic, asa cum au fost cele depuse, in urma cu cateva saptamani, la Ministerul Sanatatii si la Directia de Sanatate Publica Judeteana Constanta, ulterior, si la conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta. De aceasta data, chiar dr. Patrut este cel care a depus sesizari la Ministerul Sanatatii, sesizari pe baza carora doi reprezentanti ministeriali si-au facut prezenta la Constanta, inca de ieri. Se pare ca nu s-a demarat controlul propriu-zis, ci a fost vorba mai mult de o vizita de curtoazie, ocazie cu care cei doi l-au anuntat pe Patrut ca astazi, de la ora 9.00, incepe actiunea de verificare, care vizeaza, de fapt, numarul operatiilor efectuate, materialele consumate si aparatura care nu este pusa in functiune.

Surse din cadrul spitalului au precizat ca reprezentantii Ministerului Sanatatii efectueaza acest control ca urmare a sesizarilor dr. Patrut, in care se mentioneaza ca rezultatele controalelor efectuate pana in prezent nu ar fi unele reale si ca se produc abuzuri vizavi de persoana lui.

Clinica de Chirurgie Cardiovasculara a fost luata la puricat de membrii unei comisii a Directiei de Sanatate Publica Judeteana Constanta in urma cu cateva saptamani. Atunci s-a constatat ca aproximativ 80% din fisele de spitalizare de zi, existente pentru anul 2009, erau intocmite incorect, la care s-au adaugat si alte abateri, la fel de grave.

Un alt control a fost realizat de o comisie a Spitalului Judetean, dupa ce conducerea unitatii spitalicesti a primit o sesizare, anonima, in care se preciza ca in dulapurile personalului Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara ar fi dosite medicamente. Aceasta suspiciune s-a adeverit, insa personalul a fost intrigat de faptul ca lacatele a trei vestiare au fost sparte, deoarece nimeni nu stia unde sunt cheile. In aceste dulapuri, care nu erau etichetate, desi regulamentul de ordine interioara prevede acest lucru, au fost gasite, intr-adevar, medicamente. Prezenta substantelor acolo nu a putut fi justificata.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii