Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa De astazi revine canicula

ro

14 Jul, 2011 11:57 727 Marime text

Dupa doua zile ceva mai racoroase, meteorologii ne aduc din nou vesti proaste: vremea se va incalzi si va deveni caniculara spre sfarsitul saptamanii. In acest scop, inca de ieri a fost emis un cod galben valabil pentru toata tara, care intra in vigoare astazi si este valabil pana duminica.

„Joi, vineri, sambata si duminica vremea va fi caniculara, iar indicele de confort termic (ITU) se va situa peste pragul critic de 80. Pe arii extinse temperatura maxima a aerului va depasi 35 de grade, iar in Campia de Vest si in Lunca Dunarii se vor atinge izolat valori de 37...39 de grade", atrag atentia specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie.

In zona litoralului, vremea se va incalzi chiar de azi, cerul va fi senin, iar temperaturile vor urca, la amiaza, spre 30 de grade. Zilele urmatoare vor aduce mai multe grade in termometre, iar week-endul se anunta canicular, cu maxime de 32- 34 de grade.

Medicii atrag din nou atentia asupra pericolului expunerii la soare in intervalul orar 10,00- 17,00 si recomanda hidratare corespunzatoare, creme cu factor mare de protectie solara, imbracaminte adecvata si alimentatie usoara. De asemenea, consumul de cafea si alcool trebuie limitat.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii