Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Constantenii, interesati de locuintele sociale

ro

10 May, 2011 14:19 1081 Marime text

876 de dosare au fost depuse la biroul amenajat in parcul Primariei de administratia condusa de primarul Radu Mazare

Administratia municipala nu a stabilit o data limita de primire a dosarelor

Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare a lansat, la inceputul lunii martie a.c., un nou proiect de construire de locuinte. Daca majoritatea locuintelor ieftine pentru tineri a fost achizitionata de cei interesati de acest program, proiectul privind construirea de locuinte sociale vizeaza o alta categorie de persoane. Este vorba despre categoriile sociale defavorizate, respectiv cei care nu au posibilitatea financiara de a-si achizitiona o locuinta, pentru care administratia condusa de primarul Radu Mazare a gasit solutii in acest sens.

Campusul Social „Henri Coanda" va fi amplasat pe o suprafata de teren de aproximativ 6 ha si va fi situat in cartierul Tomis Nord, in zona Graniceri, delimitat de strazile Tulcea, Stefanita Voda, Zmeurei si Politia de Frontiera.

Din data de 4 aprilie a fost deschis in parcul Primariei un birou de primire a dosarelor pentru cei interesati de acest proiect.

Daca unii pareau pesimisti la demararea proiectului, la doar o luna de la data de primire a dosarelor, au fost depuse aproape 900 de cereri de inscriere in program. Cifra a fost prezentanta pentru „Observator" de Constanta de Madalina Laciu, sef serviciu in cadrul Primariei municipiului Constanta. Mai exact, coordonatorul de program din administratia constanteana a explicat ca „este vorba despre 876 de dosare de obtinere a locuintelor sociale, in cadrul programului de locuinte sociale propus de Primaria Constanta, la initiativa primarului Radu Mazare".

Amintim ca Programul lansat de primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, care ofera sanse reale constantenilor fara posibilitati financiare de a se muta intr-o locuinta tip container, are un impact pozitiv in randul acestei categorii sociale.

De asemenea, primarul Radu Mazare a vizitat, in ziua lansarii programului de locuinte sociale, la Constanta, mai multe familii ce intampina cele mai mari probleme din acest punct de vedere.

Potrivit declaratiilor de atunci ale primarului Mazare, dar si in conformitate cu datele proiectului, in primavara anului viitor vor fi date in folosinta 500 de astfel de locuinte, urmand ca in toamna lui 2012 alte 500 de containere sa fie transformate, programul urmarind amenajarea a peste 2.000 de asemenea case.

Mai facem precizare ca in ceea ce priveste conditiile de obtinere a unei locuinte sociale, precum si orice alte informatii privitoare la acest proiect pot fi luate de la biroul amenajat intr-una din aceste locuinte modulare, amplasata in parcul Primariei Constanta sau de la sediul de pe strada Ecaterina Varga al Primariei. Radu Mazare: "Eu cred ca Romania poate suporta 1.000 - 1.500 de euro pentru fiecare amarat care nu are casa si care doarme in bordeie, cartoane si case demolate", a precizat primarul Mazare, in ziua lansarii programului de construire a locuintelor modulare, la Constanta.

Pentru inscrieri, termenul nu este limitat, asa incat cei doritori isi pot depune documentele oricand.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii