Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Centru de afaceri si SPA, la Navodari

ro

26 Nov, 2010 11:57 1675 Marime text

Initiativele apartin primarului Nicolae Matei si au ca scop atragerea de turisti pe plajele din Navodari si promovarea mediului de afaceri

Valoarea Centrului de Agrement este de peste 27 milioane lei

Primarul orasului Navodari, Nicolae Matei, a convocat, ieri, Consiliul Local in sedinta extraordinara pentru a dezbate un numar de patru proiecte de hotarare de interes local, dar si de interes national, intrucat unele din initiative au drept scop promovarea turismului in zona de nord a litoralului romanesc.

La primul punct inscris in ordinea de zi a fost inscrisa solicitarea edilului de a fi aprobata documentatia tehnico-economica pentru proiectul „Construire Centru de afaceri", a proiectului si a cheltuielilor legate de acesta. Potrivit expunerii de motive initiativa va sprijini mediul de afaceri local si regional si va duce la dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor.

Un alt proiect a facut referire la aprobarea documentatiei tehnico-economice pentru construirea unui Centru de agrement, precum si cheltuielile necesare. Primarul Matei explica necesitatea acestui Centru ca fiind una dintre modalitatile de atragere a turistilor atat in sezonul estival, cat si in extrasezon, atunci cand nu multi aleg sa-si petreaca vacanta aproape de Marea Neagra. Proiectul urmeaza sa fie depus in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 5 - Dezvoltarea durabila a turismului regional si local. „Dorim sa cream un spatiu adecvat pentru dezvoltarea si modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice. Obtinerea statutului de statiune turistica implica unele eforturi din partea administratiei locale, insa asta inseamna ca noi sa intram pe prima pagina a ofertelor turistice si vom face orice demers necesar. Un asemenea centru mai exista doar in Brasov", a precizat edilul. Locatia aleasa este Tabara Navodari, aici urmand sa existe un Centru SPA cu toate dotarile, inclusiv bazine de inot si bazine cu apa termala.

Proiectul, finantat prin Ministerul Dezvoltari Regionale si Turismului are valoare de 27,3 milioane lei.

La punctul trei al intalnirii, alesii locali si-au dat acordul pentru modificarea organigramei si a statului de functii ale aparatului de specialitate ale primarului orasului Navodari. Modificarile au fost efectuate in conformitate cu prevederile Legii 215/2001 privind administratia publica locala, modificata si republicata.

Tot in sedinta de ieri, consilierii au discutat si aprobat modificarea HCL nr. 84/28.05.2010 referitoare la achizitionarea de catre orasul Navodari a Bazei sportive, conform procesului verbal de negociere directa incheiat intre SC Rompetrol Rafinare SA si Primaria orasului Navodari.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii