Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Cartier de locuinte in Cernavoda, blocat de Consiliul Local

ro

19 Aug, 2011 12:00 1375 Marime text

Zilele trecute, primarul orasului Cernavoda, Mariana Mircea, a anuntat darea in folosinta a mai multor locuinte sociale, proiect catalogat ca fiind unul de maxima importanta pentru familiile cu posibilitati financiare reduse. Un alt proiect important pentru oras, initiat de primar inca din 2009, este cel care presupune construirea mai multor locuinte intr-un cartier nou. Este vorba despre proiectul privind construirea unui cartier de locuinte tip campus in zona de nord a orasului, care va raspunde unui numar de 50 de solicitari inregistrate de administratia locala in ultimii ani.

Proiectul a fost amanat in ultima sedinta de consilierii locali, iar primarul a explicat ca nu exista motive aparent solide. „Proiectul a generat discutii in randul consilierilor locali care au amanat aprobarea proiectului la ultima sedinta de Consiliu, invocand diverse motive. Avand in vedere cererea mare de locuinte in orasul Cernavoda, acest proiect este de o importanta deosebita, de aceea ar trebui sa i se acorde o atentie sporita, iar amanarea lui sa nu fie prelungita", a declarat primarul Mariana Mircea.

Facem precizarea ca proiectul prevede construirea a 21 de blocuri cu un regim de inaltime P+1 si se afla in faza realizarii studiilor de fezabilitate si a proiectelor tehnice pentru partea de infrastructura, care ar trebui sa fie contributia administratiei orasului.

De asemenea, amintim ca proiectul presupune construirea de garsoniere cu suprafata de 53 mp, apartamente cu doua camere cu suprafata de 74 mp si apartamente de trei camere cu suprafata de 95 mp.

Existand toate aprobarile, lucrarile pentru realizarea celor 50 de locuinte ar putea dura doar trei luni.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii