Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:08 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Buluc la tamponari

ro

24 Jan, 2011 12:15 948 Marime text

Soferii constanteni ghinionisti au luat din nou cu asalt biroul specializat de la Rutiera

Exista doua motive pentru aglomeratie: suspiciunile asiguratorilor si... simtul civic

Dupa 1 iulie 2009, data la care a intrat in vigoare intelegerea amiabila in caz de accidente usoare, numarul soferilor care se prezentau la birourile tamponari din intreaga tara a cunoscut o scadere brusca, romanii, comozi din fire, preferand sa intocmeasca actele cu pricina si sa mearga direct la asiguratori. Ultimii au impartit cu marinimie in stanga si in dreapta celebrele hartii si totul parea ca merge ca pe roate. Ca orice minune insa, totul a durat doar sase luni, acum politistii fiind nevoiti sa lucreze la fel de mult ca inainte de intrarea in vigoare a intelegerii amiabile.

„In 2010 s-au inregistrat 6.019 tamponari declarate la biroul specializat", ne-a spus inspector Marius Ghita. Desi media se situeaza undeva sub 20 de tamponari zilnic, cei care au avut vreodata nevoie de o hartie de constatare stiu cat de mult dureaza intocmirea ei, din cauze independente de vointa politistilor. De unde totusi aceste numere?

„Ne confruntam cu un fenomen neasteptat, dar normal. Asiguratorii au inceput sa devina din ce in ce mai suspiciosi cand primesc hartiile pentru intelege amiabla, mai ales cand este vorba de vina comuna. Nu-i putem judeca pentru ca, in cele mai multe cazuri, au dreptate", ne-a povestit seful Biroului Accidente Rutiere, comisar Tudorel Dogaru.

Situatia este „normala" si din punctul de vedere al asiguratorilor. „Daca avem suspiciuni in legatura cu modalitatea de producere a evenimentului rutier, avem dreptul sa solicitam partilor sa se prezinte la politie", ne-a explicat, sub protectia anonimatului, un agent constatator.

De parca „apucaturile" asiguratorilor nu ar fi aglomerat destul activitatea biroului tamponari, a mai aparut un fenomen care mareste si mai mult numarul celor care stau la coada. Soferii nevinovati nu mai accepta intelegerea amiabila si merg direct la politie, atunci cand vinovatul risca sa ramana fara permis. Fenomenul este insa salutat de politisti.

„Din punctul nostru de vedere este gestul pe care ar trebui sa-l faca toti cetatenii implicati in accidente usoare. De ce sa scape vinovatul de rigorile legii? Nu discutam doar de amenzi. Daca vorbim de o neacordare de prioritate, atunci acela ramane fara permis. Oricand se poate evita o viitoare tragedie, asa ca noi salutam astfel de decizii si le incurajam", ne-a spus comisar Tudorel Dogaru.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii