Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Autostrada lui ...Fat Frumos

ro

21 Jan, 2011 11:55 878 Marime text

Noua conducerea a CNADNR promite ca in urmatoarele cinci luni toata Autostrada Soarelui va fi deschisa circulatiei!?

Agitatie mare, ieri, la Prefectura Constanta; primari, directori de institutii, toti convocati de prefectul Claudiu Palaz pentru discutii cu directorul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, Liviu Costache. S-au analizat problemele punctuale din cauza carora lucrarile pe anumite tronsoane au fost intarziate sau chiar blocate si, dupa cum au precizat participantii, lucrurile sunt aproape sa intre pe fagasul cel bun. Potrivit prefectului, problema retrocedarilor si expropierilor este ca si rezolvata. „S-au gasit solutii. S-a dat termen pana la sfarsitul lunii pentru rezolvarea problemelor. Se va merge pe noua lege a expropierilor", a precizat Claidiu Palaz, facand referire la cazurile in care proprietarii de terenuri au refuzat sa cedeze terenurile pe care trebuiau demarate lucrarile la infrastructura.

Referitor la data cand A2 va fi deschisa integral circulatiei, Liviu Costache a lasat asistenta cu gura cascata. „Angajamentul nostru este sa se circule pe autostrada in vara pe traseul Bucuresti- Constanta, inclusiv pe centura Constantei", a declarat directorul general al CNADNR, care a explicat ca este vorba despre punerea in circulatie a celor trei tronsoane si nu de receptia propriu- zisa. Chiar si asa, rezolvarea tuturor problemelor retrocedarilor, inclusiv devierea cu 13 kilometri pentru evitarea portiunii sub protectie arheologica, in numai cinci luni, in conditii de iarna, pare daca nu imposibila, cel putin hilara. Contractorii ar trebui sa lucreze non- stop iar autostrada ar trebui sa creasca precum Fat Frumos, in cinci luni cat altii in cinci ani. Referitor la noua lege a expropierilor, proprietarii de terenuri vor fi notificati iar in termen de 15 zile vor primi banii pentru terenul aferent intr-un cont, dupa care constructorii vor incepe lucrarea.

Construirea autostrazii A2 a inceput in era comunista, cu darea in folosinta a primului tronson, Fetesti -Cernavoda, de 18 kilometri Dupa 1989 lucrarile au continuat pentru o scurta perioada de timp, dar in 1993 au fost oprite din cauza lipsei resurselor financiare, pentru a fi continuate dupa 1998. In 2008, desi spatiile de servicii erau amenajate, nicio benzinarie nu era deschisa pe toata distanta intre Bucuresti si Cernavoda. Primele benzinarii s-au deschis in vara lui 2009.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii