Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Adrian Nicolaescu si Andrei Cosmin, in rezerva Executivului

ro

08 Dec, 2010 12:27 1293 Marime text

Functia de Inspector guvernamental a fost desfiintata, iar fostii subprefecti se vad nevoiti sa se reorienteze

Criza se pare ca incepe sa restranga posturile in majoritatea institutiilor statului. Dupa ce functionarilor le-au fost taiate 25 de procente din veniturile lunare, iar alti peste 60.000 de oameni din acelasi sistem au fost nevoiti sa se reorienteze, acum fostii subprefecti se vad in imposibilitatea de a-si mai continua activitatea. Sau de a se reorienta, cine stie pentru ce perioada si asta din cauza faptului ca functia de inspector guvernamental va fi scoasa din categoria inaltilor functionari publici. Unii au sansa de a fi transferati intr-un corp de rezerva din care ar putea fi trecuti si in functii de executie, in conformitate cu propunerile de modificare a Statutului Functionarilor Publici.

La Constanta doi dintre fostii subprefecti ai judetului se afla in aceasta situatie; este vorba despre Adrian Nicolaescu si Andrei Cosmin, ambii, aflati de acum in imposibilitatea de a-si mai desfasura activitatea la Bucuresti. Altfel spus, dupa ce functia a fost data chiar de premierul Boc liberalilor, acum o desfiinteaza, ii lasa pe drumuri, debarasandu-se astfel de tot ce mai era din fosta Alianta Dreptate si Adevar si in care lideri ai PDL inca isi mai pun speranta.

Ministerul Administratiei si Internelor a supus, la sfarsitul saptamanii trecute, dezbaterii publice proiectul de Lege privind modificarea si completarea Legii 188/1999 privind Statutul Functionarilor Publici. Potrivit documentului, angajatii care ocupa functii de inspector guvernamental vor fi transferati intr-un corp de rezerva gestionat de Agentia Nationala a Functionarilor Publici, format din persoanele care au fost eliberate din functia publica din motive neimputabile lor.

In ceea ce priveste redistribuirea functiilor, acest proces urmeaza sa fie realizat de Agentia Nationala a Functionarilor Publici, fara ca vren candidat la aceste functii sa faca parte din structurile de conducere ale partidelor politice.

Cei doi fosti subprefecti ai Constantei - Nicolaescu si Andrei, acestia isi desfasoara in prezent activitatea la Bucuresti. Pana cand, nimeni nu stie, dar nici ei. Contactat telefonic, Cosmin Andrei a declarat pentru „Observator" ca nu cunoaste detalii cu privire la acest aspect, ca nu a auzit despre aceasta propunere si, fara sa comenteze decizia Executivului de a renunta la o parte a inaltilor functionari publici, a intrerupt apelul telefonic.

De partea cealalta, Adrian Nicolaescu nu a putut fi contactat, fostul subprefect al Constantei refuzand timp de doua zile sa raspunda apelurilor venite din partea cotidianului nostru.

In aceste conditii, se vede clar ca munca de birou le-a redus dorinta si capacitatea de comunicare, astfel incat le uram succes in reorientarea profesionala...

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii