Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanta 80 de apartamente ANL, predate chiriasilor din Mangalia

ro

31 Jul, 2010 15:10 799 Marime text

La cererea lor, chiriasii isi pot cumpara locuintele, la un an de la semnarea contractelor
Primarul Tusac a promis si alte proiecte de acest fel, cererea fiind destul de mare in localitate

Primarul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, a inmanat, vineri, cheile pentru un numar de 80 de apartamente tip ANL, cu doua si trei camere. Beneficiarii sunt, conform legii, tinerii cu domiciliu in localitate si care nu detin nici o proprietate. Este vorba de cinci blocuri P+3.

Contractele de inchiriere pentru o perioada de 5 ani urmeaza sa fie semnate, conform prevederilor legale in vigoare, pe parcursul acestui an. In conformitate cu noile reguli, stabilite de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale, apartamentele tip ANL ar putea fi cumparate, chiar si dupa primul an de la semnarea contractelor de inchiriere, la cererea chiriasului.

Evenimentul a debutat cu oficierea unei slujbe de sfintire a locuintelor, preotul Iulian Rotaru fiind cel care le-a urat tinerilor beneficiari ai locuintelor ANL sa se bucure de noile case. Acesta a fost urmat de primar, care, pe langa urarile de bun-venit, le-a dat asigurari si celor care sunt pe lista de asteptare ca administratia municipiului va face toate demersurile pentru ca evenimentele de acest gen sa nu se opreasca aici. Cadou de casa noua din partea Primariei, chiriasii ANL-urilor au primit cate o icoana, o diploma de casa noua, o sticla cu vin spumant, iar fiecare posesor al unei chei de apartament ANL a dorit sa aiba o fotografie cu primarul.

Tot confortul

Potrivit primarului, locuintele ofera tot confortul necesar: parchet, gresie, faianta, geamuri termoizolante, instalatii sanitare moderne si plafoniere.

Urmeaza ca fiecare scara din totalul celor cinci existente (OD4, OD5, OD6, OD7 si OD8) sa-si desemneze administratorul si sa fie demarate procedurile privind racordarea fiecarei familii la lumina electrica, apa si agent termic.

De precizat ca blocurile sunt racordate la toate utilitatile, insa fiecare familie va trebui sa incheie propriul contract pentru a beneficia de aceste servicii. Repartitiile locuintelor ANL s-au facut in luna februarie, prin HCL 43/2010 si HCL 44/2010.



Chiria pentru un apartament cu doua camere ajunge la aproximativ 90 lei, iar, pentru un apartament cu trei camere, la aproape 130 lei.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii