Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa 10.000 lei pentru fiecare angajat al Primariei

ro

30 Nov, 2010 18:07 774 Marime text

Mos Craciun generos

Primaria Constanta a fost obligata in instanta la plata sporurilor angajatilor. In total, 15 milioane de lei!

Joi va fi convocat Consiliul Local in sedinta extraordinara pentru a dezbate rectificarea bugetului

Primarul municipiului Constanta, Radu Stefan Mazare, s-a intalnit, ieri, cu o parte din angajatii administratiei municipale, pentru a le aduce la cunostinta faptul ca isi vor primi inapoi drepturile salariale oprite pentru anul in curs. Potrivit declaratiilor edilului, este vorba despre suma de 15 milioane lei, bani pe care Primaria Constanta trebuie sa-i inapoieze angajatilor sai.

Ieri, primarul a dat asigurari angajatilor din administratia municipala, care au castigat in instanta sporurile salariale, ca isi vor primi banii ce le revin. Mai exact, in conformitate cu decizia instantei de judecata in procesul dintre Curtea de Conturi si angajati, Primaria Constanta are de returnat angajatilor sai suma de 15 milioane lei, insa din acest total, administratia nu dispune la momentul actual decat de 5 milioane.

Pe 2 decembrie va fi convocat Consiliul Local, pentru a vota rectificarea bugetara prin care banii vor ajunge la angajati. „Vom face tot posibilul sa le dam banii cat mai repede. Le vom da o treime acum si in sedinta de Consiliu - sper sa nu dea Boc iar vreo Ordonanta care sa impiedice plata drepturilor salariale a angajatilor din Primaria Constanta, asa cum suntem obisnuiti. De acum inainte, cu veniturile astea vor trai decent. (...) Vorbeam de 5-600 lei, iar acum vorbim de 1.800-1.900 lei / luna. Le vom da inapoi banii pe un an intreg, pentru 2010, sume pe care nu le-am mai platit. In total - 150 miliarde lei vechi, bani ce li s-ar cuvenit si pe care le-am fi platit pe parcursul anului 2010", a declarat primarul Radu Mazare la finalul intalnirii cu angajatii din administratie.

Bani din al doilea cartier de locuinte ieftine

Intrebat de unde vor veni restul banilor cu care primaria sa poata achita diferenta de bani datorata angajatilor, Radu Mazare a declarat: „Avem rezerve prin anumite locuri bugetare, astfel incat sa nu afectam bunul mers al orasului. Spre exemplu, noi pusesem niste bani deoparte pentru studii, pentru al doilea cartier de locuinte ieftine pentru tineri, cartier pe care in conditiile economice din Romania nu-l vom mai face.".

Un calcul matematic simplu arata ca un angajat ar mai avea de primit 1.000-1.100 lei / luna, iar de la inceputul anului si pana in prezent se aduna aproape 12.000 lei.

Primaria Constanta are peste 500 de angajati, multi dintre acestia ajungand sa primeasca dupa taieri si 400 lei/ luna.

www.observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii