Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de Seară Minore violate, filmate şi obligate să se prostitueze

ro

15 Mar, 2011 12:04 2502 Marime text

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au destructurat o filieră formată din zece persoane care traficau tinere în Spania şi Germania pentru prostituţie. Şase dintre cele zece victime erau minore.

Anchetatorii au arătat că fetele au fost racolate, în perioada 2005-2011 din Năvodari şi Corbu, sub promisiunea că vor fi angajate. Cel care se ocupa de racolare era Florin Cristea (30 de ani). Poliţiştii au stabilit că minorele care nu erau de acord să se prostitueze erau sechestrate în locuinţele traficanţilor de persoane şi erau violate, scenele fiind înregistrate cu camere de luat vederi. Proxeneţii erau astfel convinşi că tinerele nu vor anunţa Poliţia de frică să nu se facă de râs pentru că foloseau filmările ca să le şantajeze. Protagonistul scenelor de viol a fost identificat: Florin Iulian (32 de ani) din Năvodari.

Afacere de sute de mii de euro

Traficanţii au scos bani frumoşi din „afacere": au obţinut peste 500.000 de euro bani din care au cumpărat imobile, terenuri, autoturisme de lux şi bijuterii. În timpul percheziţiilor făcute în Năvodari la locuinţele suspecţilor poliţiştii au confiscat şi pus sub sechestru 30.000 de euro, un pistol, 50 de cartuşe, o sabie, aproximativ 400 grame de bijuterii din aur, calculatoare , două autoturisme de lux şi un ATV. Totodată au pus sub sechestru asupra trei apartamente, două case şi două terenuri intravilane de aproximativ 1.000 metri pătraţi, toate din Năvodari.

Membrii reţelei sunt cercetaţi pentru trafic de minori, pornografie infantilă prin sisteme informatice, proxenetism, lipsire de libertate, viol, corupţie sexuală, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată cu arme, spălare de bani.

Cristea a fost arestat preventiv iar Iulian a primit interdicţia de a părăsi Constanţa pentru o perioadă de 30 de zile. Alte opt persoane sunt cercetate în libertate.

http://www.adevarul.ro/locale/constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii