Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:45 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de opinie O judecătoare şantajabilă împarte dreptatea! - O judecătoare şantajabilă împarte dreptatea!

ro

15 Sep, 2010 13:32 623 Marime text
Primim în fiecare zi informaţii despre modul în care este condusă România, despre banii care se strâng doar în buzunarele celor care ne conduc sau despre adversari politici care bat drumurile la parchete pentru a da socoteală despre fapte, mai mult sau mai puţin, inventate, dar care, prin atitudine şi declaraţii, au „pătat" imaginea conducătorilor. Din momentul în care au pus mâna pe putere, portocaliii şi-au îndreptat tirul spre administraţia municipiului Constanţa. Săptămâna trecută, la Curtea de Apel Bucureşti, a avut loc încă un episod din serialul ai cărui actori sunt mai mulţi funcţionari din Primăria Constanţa. În rolul principal, însă, este edilul Constanţei, Radu Mazăre, care trebuie să răspundă în faţa instanţei cu privire la retrocedarea unor terenuri. Magistratul care judecă dosarul a fost recuzat de apărătorii edilului. Primarul Constanţei, Radu Ştefan Mazăre, a denunţat modul în care acţionează un adevărat sistem care are un scop. „O caracatiţă mafiotă, aş putea spune, în care sunt implicaţi procurori, servicii speciale, judecători, directori la mari întreprinderi de stat şi bani, bani foarte mulţi", a declarat Radu Mazăre.

Unde dai şi unde crapă!

În octombrie 2008, dosarul în care una dintre părţi este formată din primarul Constanţei şi funcţionari din primărie a fost repartizat la un complet de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB). În 18 februarie, după aproape un an şi jumătate, ca urmare a hotărârii Colegiului de Conducere al CAB, s-a schimbat componenţa completului de judecată: Lia Savonea a fost înlocuită de Elena Ursulescu. Motivul invocat a fost prea multele dosare ce ar fi trebuit să treacă prin mâna magistratului Savonea. „Ciudat! Eu întotdeauna am spus că judecătorii sunt cei care ne scapă de caracatiţa serviciilor şi procurorilor pusă la cale de Băsescu şi cred, în continuare, acest lucru. Din păcate, însă, şi între judecători există oameni care au încăput pe mâinile lor şi sunt şantajabili sau şantajaţi", a declarat Radu Mazăre. Afirmaţia primarului are acoperire în sensul că, la termenul de săptămâna trecută, judecătorul a „colaborat" cu procurorul DNA. Deşi s-au formulat cereri de neconstituţionalitate, judecătorul a amânat pronunţarea asupra lor şi a vrut să citească actul de acuzare şi să audieze martori.

Fiul judecătoarei, implicat în „tunuri" financiare

Primarul Radu Mazăre a pus cap la cap mai multe informaţii legate de activitatea lui Dragoş Alexandru Ursulescu, nimeni altul decât fiul judecătorului Elena Ursulescu. Dragoş a fost unul dintre acţionarii SC „Best Recuperare Creanţe" SRL, cu sediul într-un apartament în care, de fapt, nu a funcţionat niciodată, dar care a derulat contracte de zeci de mii de euro. „În octombrie 2008, firma primeşte unul dintre cele mai mari contracte de recuperare de creanţe din istoria României, o firmă de apartament fără niciun fel de experienţă. Se încheie nouă contracte de recuperare de creanţe între Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) şi SC „Best Recuperare Creanţe" SRL, firma unde asociaţi sunt trei tineri avocăţei, dornici de muncă. SNLO avea de recuperat creanţe de la CET Braşov, CET Arad, Electrocentrale Oradea, Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare Drobeta-Turnu Severin şi „Conterm" Timişoara, în valoare de 128 de milioane de lei, care înseamnă peste 30 de milioane de euro", a explicat Radu Mazăre. Tot edilul a spus că, pentru recuperarea creanţelor, firma a perceput comisioane cuprinse între 20 şi 50% din banii recuperaţi. Acţionarii firmei au vrut să piardă urma banilor şi au „pasat" recuperarea creanţelor altei firme.

Mişmaşuri judecătoreşti

Radu Mazăre a declarat că afacerile sunt legate de afacerile „băieţilor deştepţi" din energie, adică afaceri ale statului cu... statul. Edilul nu ştie când s-a retras din firmă fiul judecătoarei Elena Ursulescu, dar DNA verifică modul în care societatea a încheiat contractele şi sumele pe care le-a încasat. „Mi s-a părut anormal ca dosarul meu să nu fie judecat de un judecător ales prin tragere la sorţi de calculator. Acolo s-a întâmplat un mişmaş!... A fost tras o dată şi după aia, brusc, după un an şi jumătate, judecătorul avea prea mult de lucru şi a fost pasat dosarul altuia, fără tragere la sorţi... În ţara asta, cine îşi poate imagina că o mamă al cărei copil este implicat nu într-un jaf de proporţiile ăstuia, ci într-o infracţiune mult mai mică şi este anchetat de procurorii de la DNA, mă va judeca pe mine imparţial în procesul meu cu DNA", a declarat Radu Mazăre.

http://lideruldeopinie.ro 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii