Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul de opinie În România călărită şi devastată de portocalii - "S-au schimbat hoţii cu proştii""

ro

04 Sep, 2010 13:58 818 Marime text

Şcoala de pregătire politică a tinerilor din PSD a adus la Jupiter aproape 2.000 de membri ai organizaţiei. Seniorii nu au avut cum să nu observe că este cea mai mare participare înregistrată de la momentul în care a început organizarea unor astfel de acţiuni. Teatrul de vară din Jupiter abia a cuprins mulţimea tinerilor care, timp de trei zile, vor învăţa de la maeştri cum se face politică şi ce trebuie făcut în România. Chiar dacă atmosfera a fost relaxată, ca de vacanţă, Victor Ponta, Liviu Dragnea şi Adrian Năstase au vorbit, printre glume, de situaţia dezastroasă în care se află românii şi România. Victor Ponta, preşedintele PSD, a pus parafa pe schimbările operate în Executiv: „În ceea ce priveşte remanierea, noi am hotărât: au schimbat hoţii cu proştii! (...) Banii României se vor duce în continuare la firmele pedeliste, deci nu se schimbă nimic din punctul ăsta de vedere, din păcate. Poate domnul Videanu, de la minister, îşi strânge bagajele şi merge direct la DNA, împreună cu Manţoc şi cu toţi ceilalţi, dar asta n-o să ne ţină nici de foame, nici de cald. Sigur, va face dreptate poate Justiţia şi ăsta e un lucru important", a declarat liderul PSD. În ceea ce priveşte moţiunea de cenzură, Ponta s-a declarat optimist, în condiţiile în care chiar şi parlamentarii PDL şi-au dat seama că, în niciun caz, nu poate exista „un Guvern mai bun".

Minciuni şi promisiuni neonorate

Dată fiind situaţia în care se află România, Ponta vrea să construiască împreună cu generaţia din care face parte şi Adrian Năstase, dar nu ştie dacă o să reuşească să-i convingă pe tineri că o astfel de colaborare este spre binele partidului. În momentul în care au vorbit tinerilor, atât Liviu Dragnea, cât şi Adrian Năstase au pus accent pe incapacitatea democrat-liberalilor de a gestiona criza. „Băsescu a câştigat războiul, dar a pierdut pacea", a spus Liviu Dragnea, secretar general al PSD,despre modul în care Băsescu şi PDL au câştigat alegerile pe baza minciunilor şi promisiunilor fără acoperire. Liderul tinerilor din PSD, Nicolae Brăniciou, a vorbit, la rândul său, despre una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă tinerii. „Nici anul acest şi nici anul viitor, absolvenţii de facultăţi nu vor fi angajaţi în sistemul de stat", susţine Brănicioiu. Exodul creierelor este explicabil. Tinerii preferă să plece în străinătate pentru a găsi locuri de muncă plătite decent.

"Acum cinci ani, umblau cu capu-n pământ"

Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, a adoptat un stil original pentru a explica tinerilor situaţia din România. Ţinta ironiilor preşedintelui PSD Constanţa a fost partidul aflat la putere şi oamenii lui. „Acum sunt şmecheri... După şase ani de zile, de când a luat-o la vale, îl înjură pe Băsescu... Acum cinci ani umblau cu capu-n pământ... Acum şase ani, îl terfeleam pe Băsescu eu, domnul Năstase şi, puţin, domnul preşedinte (n.r. Victor Ponta)", le-a spus tinerilor Radu Mazăre. Primarul Constanţei le-a spus tinerilor că, pentru a câştiga ceea ce îşi doresc, trebuie să lupte. „Cu voi parcă aş mai face o revoluţie", a susţinut preşedintele filialei Constanţa a PSD, nemulţumit de prestaţia Puterii, dar şi de modul în care a fost remaniat Guvernul. În opinia lui Radu Mazăre, Elena Udrea ar fi fost premierul care i-a fi pus cu botul pe labe pe membrii Cabinetului. Pe tinerii din PSD îi aşteaptă încă două zile de cursuri, ce vor fi predate de „greii" partidului.

http://lideruldeopinie.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii