Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnalul de Constanţa Sport şi dezvoltare economică printr-un proiect parafat la Prefectură

ro

11 Aug, 2011 11:54 595 Marime text

La iniţiativa prefectului Claudiu Iorga Palaz, miercuri, 10 august, în Sala ovală a Instituţiei Prefectului, s-a semnat protocolul de parteneriat între Prefectură, Federaţia Română de Motociclism (FRM), Direcţia pentru Sport şi Tineret Constanţa şi Primăria Adamclisi având ca obiectiv promovarea motociclismului sportiv, turistic şi de aventură în judeţ. Proiectul, în premieră pentru Constanţa, va debuta cu prima ediţie a Campionatului naţional de Endurocros şi Cupa Trophaeum Traiani, ce vor avea loc în perioada 27 - 28 august în zona Adamclisi. Potrivit precizărilor făcute de prefectul Palaz, prima etapă a proiectului va cuprinde competiţiile ce se vor desfăşura în zona unde funcţiona odinioară cariera de la Urluia, în prezent executându-se lucrări pentru definitivarea traseului. Ulterior, mai precis din primăvara 2012, parteneriatul încheiat se va materializa prin dezvoltarea turismului activ şi de aventură, în care un rol important îl va avea şi Fundaţia EnduRoMania, prin preşedintele său, Sergio Morario, un român revenit din Germania după 22 de ani şi stabilit la Timişoara.

Acest proiect a fost aplicat cu succes în ţară, în special în zona de sud-vest şi vest, iar acum urmează a fi implementat în Dobrogea. Gabriel Olariu, reprezentantul FRM, a subliniat că iniţiativa a aparţinut prefectului Palaz, după ce a asistat la o competiţie de Enduro la Buzău, iar din discuţiile purtate ulterior a realizat că derularea unor astfel de activităţi sportive ar putea stimula turismul rural, ceea ce va duce, implicit, la dezvoltarea zonei de sud-est a Dobrogei şi nu numai, unde lumea este săracă, dar are multe de arătat din punct de vedere istoric.

La rândul său, Sergio Morario a subliniat faptul că în Germania, dar şi în alte state, sunt foarte mulţi cei care s-au săturat de viaţa trepidantă şi stresantă din oraşe şi preferă să petreacă o parte a timpului la ţară, conform tradiţiei locurilor pe care le vizitează, iar în paralel să poată face mişcare în aer liber şi să descopere locuri nepromovate şi neatinse de mâna omului. „Practic, prin acest gen de activităţi, prin această iniţiativă lăudabilă a domnului prefect, se dă o şansă celor de la ţară de a rămâne şi a se dezvolta, precum şi posibilitatea revenirii în mediul rural a celor ce au plecat la oraşe", a punctat Morario.

Parteneriatul parafat între cele patru instituţii va promova o zonă topografică interesantă a judeţului şi va permite dezvoltarea turismului activ, sportiv şi de aventură. Preşedintele Fundaţiei EnduRoMania a confirmat că pe teritoriul judeţului din zona rurală se poate practica NordWalking, Cicloturism, Camera Hunting şi chiar Geocaching, toate aceste activităţi sportive adresându-se turistului individual ce poate fi cooptat.

www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii