Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnalul de Constanţa Primarii vor plajele, operatorii vor facilităţi fiscale

ro

04 Aug, 2011 11:59 864 Marime text

Deputaţii din cadrul Comisiei de administraţie s-au reunit miercuri, 3 august, în sala de şedinţe a hotelului „Cocor" din staţiunea Olimp pentru a dezbate Legea turismului, proiect iniţiat de Guvern şi adoptat de Senat. La discuţii au fost invitaţi să participe prefectul judeţului, Claudiu Iorga Palaz, primarii localităţilor riverane Mării Negre şi reprezentanţi ai agenţilor economici ce activează în domeniul turismului.

Dintre edili a fost prezent doar cel din Limanu, ceilalţi anunţându-şi participarea în cea de-a doua zi a dezbaterilor. Preşedintele comisiei, deputatul PDL Sulfina Barbu, a precizat că la sedinţă şi-au anunţat prezenţa 25 de deputaţi din totalul de 30. De asemenea, ea a specificat ziariştilor de la Mediafax că deputaţii vor fi cazaţi la Complexul „Mimoza" din staţiunea Jupiter, iar dezbaterile pe marginea normativului vor avea loc pe parcursul a două zile - miercuri şi joi. Deoarece subiectul legat de costurile deplasării deputaţilor a generat interes în rândul presei, Barbu a informat că parlamentarii îşi achită cheltuielile privind cazarea, iar transportul lor este suportat din bugetul Camerei Deputaţilor. Cât priveşte alegerea locaţiei pentru organizarea dezbaterii pe marginea Legii turismului, fostul ministru al Mediului a afirmat că s-a ales litoralul întrucât „este o zonă turistică importantă", iar edilii şefi şi reprezentanţii autorităţilor locale vor avea posibilitatea de a-şi face cunoscute poziţiile referitoare la acest proiect de lege.

În intervenţia sa, prefectul a salutat prezenţa comisiei pe litoral şi iniţiativa de a consulta toţi factorii implicaţi în dezvoltarea turismului, îndeosebi primarii, cărora li se oferă oportunitatea de a prezenta problemele cu care se confruntă, dar şi propriile propuneri de dezvoltare a acestui sector important al economiei. În opinia sa, legea trebuie să acopere toate aspectele ridicate în ceea ce priveşte turismul şi „să nu lase loc de interpretare, astfel încât consiliile locale să nu aibă ocazia de a emite hotărâri mai puţin conforme cu norma legislativă". Palaz a menţionat că sunt importante atât prevederile ce reglementează desfăşurarea turismului, cât şi pregătirea acestuia în extrasezon. „În ceea ce priveşte judeţul Constanţa, este bine să se ţină cont de particularităţile fiecărui segment, eventual o clasificare a staţiunilor, şi să nu se limiteze ideea de turism la cel din staţiunile litorale, căci partea de vest oferă destule oportunităţi de dezvoltare a turismului rural. Personal, susţin eforturile autorităţilor locale care sunt preocupate să-şi exploateze potenţialul turistic, un exemplu recent fiind blocarea hotărârii de construire a unui depozit de deşeuri industriale la Năvodari, ce poate fi considerat, ca poziţie geografică, chiar inima litoralului", a afirmat reprezentantul Guvernului în teritoriu. Totodată, el a anunţat că îi va sancţiona „pe toţi cei care blochează prin tot felul de taxe - şi exemplific prin aşa-zisa taxă de paragină - dezvoltarea turistică sau pe operatorii de turism care nu respectă normele esenţiale de igienă, protecţia consumatorului, siguranţa alimentelor, calitatea construcţiilor şi nu numai".

www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii