Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:17 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnalul de Constanţa 8 iulie, o zi a agoniei sau extazului pentru liceeni

ro

08 Jul, 2011 11:58 474 Marime text

Pentru candidaţii înscrişi şi picaţi în sesiunea din iunie a examenului de bacalaureat mai există două speranţe: fie obţinerea unei note de trecere în urma recorectării lucrărilor a căror notare a fost contestată, fie înscrierea în sesiunea din august a examenului de maturitate.

Reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) au confirmat că, în urma sesiunii din iunie a examenului de bacalaureat, la nivel naţional au fost depuse peste 80.000 de contestaţii, mai mult de jumătate fiind la matematică şi limba şi literatura română.

În judeţul Constanţa, 2.902 dintre elevii care nu au promovat prima sesiune a bac-ului au depus contestaţii. Din totalul contestaţiilor înregistrate la sediul ISJ Constanţa, 960 sunt la limba şi literatura română, 949 la matematică, 59 la istorie, 126 la anatomie şi fiziologie umană, genetică şi ecologie umană, 362 la biologie vegetală şi animală, 305 la fizică, 91 la geografie, 12 la informatică, câte 11 la chimie organică, respectiv chimie anorganică, 10 la economie, trei la psihologie, două la filozofie şi una la logică. Rezultatele în urma recorectării acestor lucrări vor fi afişate vineri, 8 iulie.

Odată cu afişarea rezultatelor de la contestaţii, absolvenţii de liceu vor afla dacă vor fi nevoiţi să reia emoţiile participând la cea de-a doua sesiune a examenului de maturitate din această vară. Aceştia, împreună cu cei care nu s-au prezentat la sesiunea din iunie, se pot înscrie pentru următoarea sesiune în perioada 11 - 15 iulie. Potrivit calendarului aprobat de MECT, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba română va avea loc în zilele de 22 şi 23 august. Între 22 şi 24 august vor fi evaluate competenţele de comunicare la limba maternă, în zilele de 23 şi 24 august - la limba de circulaţie internaţională, iar în zilele de 25 şi 26 august va avea loc evaluarea competenţelor digitale. Probele scrise încep pe 29 august cu cea de limba şi literatura română, urmată pe 30 august de cea la limba maternă şi pe 31 august de proba obligatorie a profilului. În data de 2 septembrie a fost programată proba la alegere a profilului şi a specializării. Afişarea rezultatelor se va face în 4 septembrie, până la ora 16,00, şi tot în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 7 septembrie.

www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii