Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanţa Preot greu încercat în Săptămâna Patimilor

ro

20 Apr, 2011 12:07 1234 Marime text

Judecătorii Tribunalului Constanţa au decis, marţi, 19 aprilie, emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele lui Ion Adrian Alexandrescu, parohul bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul" din Chitila. Faţa bisericească este anchetată de procurorii DNA Constanţa pentru trafic de influenţă. Decizia poate fi atacată prin recurs la Curtea de Apel.

Procurorii din cadrul Direcţiei Nationale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa efectuează cercetări penale faţă de inculpatul Ion Adrian Alexandrescu, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă. Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, în luna octombrie 2010, inculpatul Ion Adrian Alexandrescu a pretins de la o persoană denunţătoare o parte din despăgubirile, în valoare de aproximativ 450.000 de lei, pe care aceasta urma să le obţină de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), în baza Legii nr. 9/1998. Suma era solicitată în schimbul exercitării influenţei pe care inculpatul a pretins că o are pe lângă funcţionarii din cadrul acestei instituţii, pentru a urgenta soluţionarea dosarului şi virării efective, în contul denunţătoarei, a sumei de bani.

Pretinderea s-a făcut prin intermediul inculpatului Victor Ciocoiu, trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru infracţiunea de trafic de influenţă, la data de 31 martie 2010, în dosarul penal din care s-a disjuns prezenta cauză.

 

Săltat de poliţişti înainte de a mai face cea de-a doua împărţeală cu părintele

Inculpatul Ciocoiu Victor a primit efectiv de la persoana denunţătoare, la data de 15 noiembrie 2010, suma de 39.400 de lei, din care i-a înmânat lui Ion Adrian Alexandrescu aproximativ 75%, adică 29.550 de lei. Potrivit anchetatorilor, lui Alexandrescu nu i-a mai fost remisă partea ce i-ar fi revenit conform înţelegerii din cea de-a doua tranşă a despăgubirilor, primită de la persoana denunţătoare de Victor Ciocoiu, întrucât acesta din urmă a fost prins în flagrant, la data de 28 februarie 2011, imediat după primirea sumei de 65.000 de lei de la denunţătoare.

Întrucât Ion Adrian Alexandrescu se sustrage de la urmărirea penală, la data de 19 aprilie 2011, Tribunalul Constanţa a admis propunerea procurorilor de arestare preventivă a inculpatului pe termen de 30 de zile de la data aducerii acestuia.

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii