Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:54 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanţa „PD-L ţine cu tine!“, un slogan fără acoperire

ro

13 May, 2011 12:47 957 Marime text

Membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate - Filiala Constanţa nu renunţă la lupta pentru obţinerea unor drepturi. Şi cum principalul partid de guvernământ este PD-L, demersurile lor îi au ca „destinatari" pe democrat-liberali.

Delegaţiile democrat-liberalilor din toate colţurile ţării se reunesc sâmbătă, 14 mai, la Bucureşti, pentru a participa la Convenţia Naţională a PD-L, eveniment în cadrul căruia se va alege viitoarea structură de conducere a partidului. Profitând de ocazie, membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate - Filiala Constanţa au conceput o scrisoare deschisă ce va fi trimisă conducerii PD-L. Epistola are ca motto „PDL ţine cu tine!", iar în cuprinsul ei demonstrează cum „se îngrijesc" democrat-liberalii de soarta celor ce i-au propulsat la putere şi au avut încredere în promisiunile lor şi, în special, de cadrele militare disponibilizate. Pentru a nu fi bănuiţi că distorsionăm ceva din mesajul scrisorii trimise de militarii disponibilizaţi, vă prezentăm textul integral al acesteia.

„Noi, naivii care luând de bune promisiunile din programul de guvernare şi din sloganurile «România pe mâini bune!» şi «PD-L ţine cu tine!» v-am votat asigurându-vă accesul la guvernare, suntem astăzi aici pentru a vă aminti acele promisiuni şi datoria morală pe care o aveţi faţă de noi.

Conducătorii PD-L nu au fost alături de militarii din toate structurile de apărare atunci când:

- ne-au insultat, într-un mod fără precedent, atentând la onoarea şi demnitatea noastră!

- au asmuţit celelalte categorii sociale împotriva noastră!

- ne-au furat gradele, transformându-ne din militari în rezervă în „asistaţi" şi mai apoi în „beneficiari" din punct de vedere social!

- ne-au tăiat orice legătură cu solda de grad a militarilor activi!

- ne-au desfiinţat statutul socio-profesional ca să nu mai avem dreptul, legal dobândit, la asistenţă medicală şi medicamente gratuite!

- au încercat să ne spargă unitatea de acţiune, dând unora dintre noi, aleatoriu, două - trei sute de lei în plus la pensie!

- au fost „recalculate", adică desfiinţate ilegal, pensiile militare legale aflate în plată!

- au fost „revizuite", ca urmare a eşecului „recalculării", pensiile militare legale aflate în plată, ceea ce înseamnă renunţarea temporară la jumătate din suma iniţială pe care au vrut să ne-o fure!

- au fost stabiliţi paşii pentru „regularizarea" finală a pensiilor militare, adică atingerea obiectivului iniţial, prin declararea ca foloase necuvenite la pensie a sumelor primite în plus de unii pensionari militari şi obligarea la restituirea acestora eşalonat!

- ni s-a interzis, de către un mafiot, devenit dintr-un accident social-istoric ministrul Apărării, legătura de orice fel cu militarii activi şi chiar accesul la clădirile ori la spaţiile deţinute de drept de rezerviştii proveniţi din cadrele militare active!

- ni s-a interzis să muncim, după ce MApN a cheltuit sume importante pentru a ne pregăti profesional ca militari activi şi ulterior trecerii în rezervă a ne asigura reconversia profesională!

 

Conducătorii PD-L nu au fost alături de cetăţenii României atunci când:

- au încheiat acorduri în defavoarea poporului român cu UE şi FMI, îndatorând practic generaţiile următoare faţă de aceste organisme, care acum conduc de fapt România, fără aprobarea Parlamentului României sau fără un referendum naţional!

- au muşamalizat furtul voturilor, desfăşurat în văzul tuturor, în Parlamentul României, de către doamna Anastase Roberta la legea unică a pensiilor!

- au fost desfiinţate şcoli, spitale şi întreprinderi productive!

- au fost micşorate abuziv salariile şi pensiile!

- au încercat distrugerea şi decredibilizarea sindicatelor!

- s-au cheltuit sume enorme pentru fanteziile doamnei Udrea Elena, pentru îmbuibarea acoliţilor, pentru şantajarea şi cumpărarea adversarilor sau pentru menţinerea actualei majorităţi parlamentare!

- au interzis accesul la finanţările europene al celor ce aveau proiecte viabile, în favoarea clientelei de partid!

- a fost desfiinţată democraţia prin elaborarea şi aprobarea, prin asumarea răspunderii sau prin alte metode nedemne a unor legi şi a altor acte normative în conţinutul cărora se încalcă flagrant prevederile Constituţiei României, prevederile legislaţiei europene şi unele prevederi fundamentale din Carta drepturilor omului!

- au aprobat diminuarea alocaţiei pentru copii, pentru mame, pentru persoanele cu dizabilităţi!

- au aprobat introducerea în ţară a produselor alimentare modificate genetic şi a produselor etnobotanice!

- au aprobat introducerea în ţară a medicamentelor şi vaccinurilor cu urmări letale, concomitent cu desfiinţarea industriei farmaceutice interne!

- au impus ca justiţia şi administraţia locală să acţioneze la comandă politică şi au permis ca acestea să acţioneze la ordinul infractorilor!

- au clamat faptul că statul nu are nicio obligaţie faţă de cetăţeni!".

 

Mesaj către democrat-liberali

„Dumneavoastră veţi merge la acest congres, veţi aplauda frenetic măreţele realizări, îi veţi alege, probabil, din nou pe marele erou al neamului - Emil Boc, pe Vasile Blaga, Adriean Videanu, Sulfina Barbu sau Liviu Negoiţă, tocmai pe cei care ne asigurau că PD-L ţine cu noi şi fără aportul cărora aceste multe nenorociri nu s-ar fi abătut asupra românilor.

Noi, cei care v-am votat şi care acum suportăm consecinţele naivităţii noastre, vă asigurăm de faptul că vom face tot ceea ce este posibil pentru ca niciunul dintre dumneavoastră să nu mai aibă acces la conducerea României.

Vă mai asigurăm că într-o perioadă nu prea îndepărtată veţi da socoteală dreaptă în faţa celor pe care i-aţi desconsiderat şi batjocorit fără nicio jenă sau fără vreo remuşcare".

Epistola poartă semnătura preşedintelui SCMD - Filiala Constanţa, colonel în rezervă Remus Macovei.

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii