Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanţa PD-L Constanţa munceşte pentru Dan Diaconescu

ro

06 May, 2011 13:49 764 Marime text

Alegerile parţiale din comuna Bărăganu s-au terminat, iar electoratul a decis. Însă, şi la ora actuală, gura lumii mai discută şi analizează situaţia. Mai precis, pe marginea clasamentului generat de votul cetăţenilor prezenţi la urne în data de 1 mai.

Un singur scrutin organizat pentru obţinerea mandatului de edil al comunei Bărăganu a fost suficient pentru a fi desemnat câştigătorul. Promovarea ca edil şef al administraţiei locale a social-democratului Titu Neague nu a mirat pe nimeni. Victoria sa era previzibilă având în vedere implicarea Consiliului Judeţean Constanţa, prin demararea, exact în perioada campaniei electorale, a unor proiecte ce s-au pliat exact pe nevoile şi cererile localnicilor de ani buni. Însă, clasarea pe locul II în opţiunile votanţilor din comuna Bărăganu a candidatului independent Ion Vasilache, omul susţinut de potenţiala formaţiune Partidul Poporului Dan Diaconescu (n.r. - înregistrarea la Tribunalul Bucureşti a acestui partid nu este încă o certitudine), a produs o mare surpriză pentru mulţi. Vasilache a obţinut 189 de voturi şi asta nu pentru că ar fi venit din afara eşichierului politic. Puţini ştiu că independentul a beneficiat de o „instruire" pe măsură din partea unor strategi ai PD-L Constanţa, deoarece Ion Vasilache ar fi trebuit să fie candidatul democrat-liberalilor la funcţia de primar al comunei Bărăganu. A fost inclus în sondajele efectuate de democrat-liberali şi, în urma rezultatelor acestora, era aproape cert că pe mâna sa va merge PD-L-ul.

 

PD-L repetă greşeala

Ca un făcut, pe ultima sută de metri a apărut o „idee" genială care, ulterior, s-a dovedit a fi extrem de proastă pentru un partid ce avea deja un adversar puternic în PSD, dar şi dezavantajul de a reprezenta o guvernare ce a luat o mulţime de măsuri antisociale care au iscat nemulţumiri în rândul populaţiei. Aşadar, decizia proastă luată în ultimul moment de conducerea organizaţiei judeţene PD-L Constanţa a dus la înlocuirea lui Vasilache cu Luminiţa Nicuţ. Altfel spus, democrat-liberalii au comis aceeaşi greşeală ca în vara anului 2008, când la alegerile locale a fost impus pentru Primăria Constanţa actualul consilier în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Dorel Onaca. O singură diferenţă există între cele două gafe: propulsarea lui Onaca s-a făcut din ordinul unor lideri PD-L de la nivel central, iar înlocuirea lui Vasilache a survenit la intervenţia unor personalităţi de la nivel judeţean, unele fiind din afara PD-L.

E drept că, indiferent de candidat, PD-L nu avea şansa de a câştiga Primăria Bărăganu, dar măcar ieşea din această competiţie electorală cu imaginea mai puţin şifonată, prin clasarea pe un loc secund, nicidecum în afara podiumului.

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii