Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:23 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jurnal de Constanta E oficial, CJC trimite medicii constănţeni la şcolit în Turcia

ro

28 Jun, 2011 12:13 1190 Marime text

Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, şi managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa (SCJU), Dănuţ Căpăţână, au stabilit luni direcţiile de colaborare cu Fundaţia Anadolu din Turcia. Ca urmare a colaborării dintre semnatarii documentului, medicii constănţeni se vor specializa în domeniul radioterapiei, în cel de fertilizare in vitro şi se va dezvolta un parteneriat de colaborare pentru chirurgia cardiovasculară infantilă.

Consiliul Judeţean Constanţa şi-a propus înfiinţarea în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa a unui centru de radiologie care să trateze la cele mai înalte standarde bolnavii de cancer. În acest context, consilierii judeţeni au aprobat ca unitatea administrativ-teritorială să contracteze un credit în valoare de 25 de milioane de euro, cu TVA inclus, pentru înfiinţarea şi dotarea corespunzătoare a centrului de radiologie. De asemenea, autoritatea va investi 13 milioane de euro pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale în Secţia Ortopedie. „Anual, solicitările privind diagnosticarea şi tratarea diferitelor forme de cancer cresc îngrijorător, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa fiind deficitar la aceste capitole. De aceea, pentru a sprijini transformarea serviciilor sanitare derulate în cadrul unităţilor spitaliceşti ce funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Constanţa, este necesară realizarea unui centru de radiologie pentru tratarea cancerului, investiţie estimată la valoarea de 25 de milioane de euro (TVA inclus)", se arată în referatul de necesitate al proiectului privind contractarea unui credit bancar.

Mai mult pe http://www.jurnaldeconstantaonline.ro/2011/06/27/e-oficial-cjc-trimite-medicii-constanteni-la-scolit-in-turcia/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii