Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Un an de închisoare pentru fiecare om omorât. E corect?

ro

29 Mar, 2011 08:15 1043 Marime text
Individul beat criţă, care a omorât trei oameni într-un accident rutier produs la Tuzla a fost condamnat la trei ani de puşcărie şi la plata unor daune de aproximativ 400.000 de lei

Gheorghe Mâner, individul inconştient care, la data de 28 octombrie 2010, s-a urcat la volanul unui autoturism deşi era mort de beat (alcoolemie de 2,95 mg/l alcool pur în sânge) şi a produs un accident rutier, la ieşirea din localitatea Tuzla, în care şi-au pierdut viaţa trei oameni nevinovaţi, a fost condamnat, ieri, de magistraţii de la Judecătoria Mangalia la pedeapsa de trei ani de închisoare cu executare. De asemenea, el va trebui să plătească despăgubiri familiilor victimelor de aproximativ 400.000 de lei. Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel, la Tribunalul Constanţa.

Amintim că, la data de 28 octombrie 2010, Mâner conducea autoturismul marca Audi A4, cu numărul de înmatriculare CT-30-DAV, dinspre Mangalia spre Constanţa. Pe banda a doua a drumului, din cauza neatenţiei în conducere şi a faptului că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a pătruns pe contrasens. Maşina scăpată de sub control a intrat în coliziune frontală cu o Dacie 1310, cu numărul de înmatriculare CT-69-LAV, care circula regulamentar, pe banda a doua, condusă de Vasile Marinel. În urma coliziunii, au murit pe loc şoferul Daciei şi persoana din dreapta faţă, Florea Ghebaură.

Cea de-a treia persoană aflată în autoturismul Dacia, pe bancheta din spate, Gherghina Schweizer Ghebaură, de 63 de ani, se afla încă în viaţă când echipajele SMURD au ajuns la faţa locului. Medicii au transportat-o pe femeie, care se afla în comă, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde, la scurt timp, a murit.

Şoferul autoturismului Audi a refuzat să fie testat cu aparatul Drager, astfel că poliţiştii l-au transportat la spital în vederea recoltării unor probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Rezultatele au arătat că bărbatul era la un pas de comă alcoolică, având o alcoolemie de 2,95 mg/l alcool pur în sânge.

http://www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii