Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:39 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Primaria Constanta are datorii de 300 de miliarde lei vechi pentru TVA-ul la subventia energiei termice

ro

09 Aug, 2010 13:55 1153 Marime text

Consiliul Local Municipal Constanţa a aprobat, în şedinţa extraordinară din 5 august, rectificarea bugetului local pe 2010. Aşa cum explicam în ediţia de vineri a ziarului „Cuget liber”, conform spuselor primarului Radu Mazăre Consiliul Local a aprobat, prin rectificarea bugetară, plata a 40 de miliarde de lei vechi către Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), bani datoraţi pentru TVA-ul aferent subvenţiei la energia termică, TVA pe care municipalitatea nu l-a plătit din 2007 şi până în prezent. În timpul şedinţei de CLM, edilul-şef a declarat: „Statul ne obligă să plătim pe ea (n.r. - pe subvenţia acordată cetăţenilor) TVA. Ne-am judecat şi am pierdut şi trebuie să plătim”, s-a plâns Mazăre. Ceea ce nu a precizat primarul a fost că datoria totală către RADET pentru TVA-ul neachitat al subvenţiei la energia termică este de 300 de miliarde lei vechi, informaţie confirmată de directorul Direcţiei Financiare din Primăria Constanţa, Marcela Frigioiu.

Conform explicaţiilor directorului financiar, plata acestui TVA care, în opinia sa, „e prosteală în continuare”, trebuie făcută eşalonat, într-o perioadă de 36 de luni. Întrebată dacă este vorba doar despre datoria propriu zisă sau şi despre penalităţi, Frigioiu a afirmat: „E numai TVA la subvenţia pentru energie termică”. Nu în ultimul rând, în ceea ce priveşte plăţile ulterioare către RADET, dacă acestea vor fi aprobate prin alte hotărâri ale Consiliului Local Municipal Constanţa în cursul acestui an, directorul Direcţiei Financiare a declarat doar: „Asta e prin rectificarea bugetară a bugetului pe 2010. Om vedea ce va fi în 2011”.

wwww.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 09 Aug, 2010 13:26 SUMA destul de considerabila ar putea fi acoperita daca PRIMARIA Constantei ar face controale serioase in zona PORTULUI CONSTANTEI unde EVAZIUNE FISCALA este in floare...