Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:44 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Parcul Viitorului a ajuns o ruină

ro

28 Oct, 2010 11:55 762 Marime text

Cel mai nou parc al Constanţei, unde s-au băgat peste 500.000 de euro, a fost lăsat în paragină

Inaugurat cu mare fast în urmă cu aproape un an, Parcul Viitorului, din cartierul CET, este lăsat acum în paragină. Noroc că vremea de toamnă târzie este neprietenoasă şi nu-i îmbie pe locuitorii cartierului să iasă la plimbare. Altfel, ar fi foarte dezamăgiţi de ce s-a ales de frumoasa investiţie, de singurul parc din zonă.

Dincolo de imaginea dezolantă de toamnă cu copaci golaşi şi frunze ruginii la pământ, parcul nu mai are deloc aspectul îngrijit de la inaugurarea de anul trecut, când strălucea de curăţenie, aparatele şi jocurile copiilor luceau, iar iarba era tăiată la milimetru. Acum, mulţi dintre copacii plantaţi s-au uscat cu totul. Unii au fost chiar rupţi de la jumătate sau scoşi din rădăcină.

Chiar de la intrarea în parc, copiii sunt întâmpinaţi de o groapă mare, săpată în nu se ştie ce scop. Locul este semnalizat de o simplă bandă agăţată de jur-împrejurul gropii. Câţiva paşi mai încolo - o altă capcană. În mijlocul aleii principale lipseşte grătarul fântânii arteziene, de la nivel cu trotuarul. Groapa, destul de adâncă şi plină de apă, este semnalizată în stilul pur românesc cu o creangă ruptă dintr-un copac, în care flutură în bătaia vântului câteva fire de bandă.

Deşi, ieri, la cele 9 grade Celsius parcul era pustiu, cum a fost şi cu o zi înainte, când a plouat, aleile Parcului Viitorului erau pline de gunoaie. Modernele tomberoane au dat pe afară, semn că pe acolo nu s-a mai adunat gunoiul de ceva timp.

Şi mai trist este că, la doi paşi de chioşcul oamenilor de pază, câteva aparate şi jocuri din spaţiul de joacă stau într-o rână, distruse probabil de hăndrălăii de la liceele din zonă, în timp ce chiulesc de la ore. În altă porţiune a parcului, s-a surpat o bucată bună de pământ, apărând o altă groapă, în care se află şi un balansoar pentru cei mici. Dacă nu s-ar vedea destul de evident crăpăturile din pământ am putea crede că „valea" face parte din peisaj. O trădează însă şi un copac, înclinat, şi o bancă ce poate candida cu succes la titlul de tobogan.

Parcul Viitorului este o investiţie a Primăriei Constanţa cu sprijin financiar parţial din partea companiei Petrom S.A. Cheltuielile de amenajare şi dotare s-au ridicat la peste 500.000 de euro. Pe suprafaţa de 15.000 de metri pătraţi se află spaţii verzi, locuri de joacă şi relaxare, terenuri de sport, mese de tenis şi de şah, o pistă pentru skateboard, bănci, foişoare şi fântâni arteziene.

www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii