Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:02 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Mitingiştii Consiliului Judeţean şi Primăriei Constanţa au sărit la gâtul presei

ro

16 Oct, 2010 20:14 709 Marime text

Ieri, timp de o oră, în faţa sediului organizaţiei judeţene a PDL, a avut loc o manifestare de protest antiguvernamentală şi antiprezidenţială. Pichetul organizat de filialele confederaţiilor sindicale BNS, CNS „Cartel Alfa", CNSLR - Frăţia şi CSDR şi-a făcut pe deplin datoria. Cei 150 - 200 de participanţi, în frunte cu liderii sindicali, au fluierat, huiduit şi bătut talanga, au făcut sirenele să urle, au vociferat, scandat şi agitat flamurile şi bannerele, au pozat în faţa camerelor de luat vederi şi au dat declaraţii presei.

Potrivit notei de protest adresată parlamentarilor din grupul PDL Constanţa, sindicatele solicită sprijinul împotriva măsurilor de austeritate iniţiate de guvern şi preşedintele României şi se pronunţă împotriva disponibilizărilor din sectorul public şi privat, a modificării Codului Muncii, diminuării salariilor din sistemul bugetar, amendării Legi pensiilor, a adoptării Legii educaţiei prin asumarea răspunderii de către guvern, împotriva propunerii guvernului, de modificare a Legii salarizării unitare din sistemul bugetar. De asemenea, sindicatele vor ca salariul minim brut pe economie să fie de 750 de lei.

Liderii de sindicat le-au solicitat parlamentarilor PDL să iasă afară, să discute cu protestatarii. La rândul lor, senatorul Mircea Banias şi deputatul Constantin Chirilă i-au invitat pe lideri în sediul PDL, la discuţii. Evident, niciuna dintre părţi nu a cedat. Dar şi acest rezultat era de aşteptat şi făcea parte din regula jocului.

Previzibile erau şi declaraţiile celor doi parlamentari PDL, care au acuzat caracterul politic al acţiunii. Ei au adus ca argument prezenţa angajaţilor din administraţia locală Constanţa, care cu o zi înainte au protestat „spontan", cu directorii lor în frunte şi cu acordul şefilor de partid.

Pichetarea se apropia de final. Mai erau câteva minute până la ora 14, după care acţiunea de protest ar fi intrat în ilegalitate. Un grup care agita pancarde pe care scria „Consiliul Judeţean", printre care se aflau şi lucrători din Primăria Constanţa (conform declaraţiei unora dintre ei) au început să-i îndemne pe ceilalţi participanţi să nu plece.

Liderii sindicali au fost nevoiţi să ducă muncă de lămurire cu ei, pentru a-i determina să renunţe la acţiunea ilegală. Dacă n-ar fi făcut-o, ar fi fost răspunzători pentru ceea ce ar fi urmat şi ar fi suportat toate consecinţele legale, în calitate de organizatori.

Văzând că nu le iese pasienţa, câţiva dintre „agitatorii" administraţiei locale s-au răzbunat pe ziarişti. Din senin, s-au luat de reprezentanţii postului de televiziune CTV şi au acuzat presa, in corpore, că „dezinformează".

Gestul lor a stârnit-o pe Feri Predescu, de la TVR. Indignată, ea le-a amintit că ei, cei din administraţia locală, au presa proprie. „Nu mă faceţi să vorbesc mai mult!" - i-a ameninţat apărătoarea onoarei ziariştilor. Vehemenţa ei i-a cam speriat pe mitingiştii administraţiei locale social-democrate, care au părăsit câmpul de luptă cu coada între picioare.

www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii