Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Memoria eroilor căzuţi la Revoluţia, cinstită prin depuneri de coroane

ro

25 Dec, 2010 06:31 621 Marime text

Miercuri, 22 decembrie, începând cu ora 10:30, a avut loc festivitatea de depunerea a coroanelor în memoria eroilor ce au decedat la Revoluţia din decembrie 1989. Printre cadrele militare şi preşedinţii asociaţiilor de revoluţionari ce au fost prezenţi la Troiţa Eroilor situată în parcul de la Casa de Cultură, numeroase personalităţi din viaţa politico - administrativă constănţeană şi-au prezentat omagiile. Au fost prezenţi la eveniment simpli constănţeni, care au rememorat evenimentele din acel decembrie de acum 21 de ani, dar şi oficialităţi locale.

Dacă Prefectura Constanţa a fost reprezentată atât de prefectul Claudiu Palaz, cât şi de subprefectul Aidun Curt Mola, din partea Consiliului Judeţean Constanţa, a participat, aşa cum ne-a obişnuit până acum, secretarul instituţiei, Mariana Belu. În ceea ce priveşte Primăria Constanţa, aceasta a fost reprezentată de viceprimarul Gabriel Stan.

Slujba religioasă a fost susţinută de către Înalt Preasfinţitul Teodosie care, în încheierea predicii religioase, a făcut şi o solicitare către prefectul Claudiu Palaz. Arhiepiscopul Tomisului a cerut sprijinul Instituţiei Prefectului pentru reabilitarea monumentului, astfel încât festivitatea de anul viitor să se desfăşoare într-un cadru mult mai potrivit.

Primele coroane au fost depuse de către reprezentanţii Asociaţiei Revoluţionare Tomis 22 Decem-brie, Asociaţia Luptătorilor în Revoluţie şi Fundaţia Revolu-ţionarilor Tomis 22 Decembrie. Nici partidele politice nu au lipsit de la acest eveniment de o mare încărcătură simbolică pentru un popor post-comunist. Astfel, din partea PDL-ului, coroana a fost depusă de către Florian Constantin, din partea PNL - de către Septimiu Bourceanu, PC-ul a fost reprezentat de purtătorul său de cuvânt, Florina Bratei, iar din partea UDTTMR, coroana a fost depusă de către preşedintele organizaţiei, Varol Amet.

www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii