Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:36 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cuget Liber Marinarii români, blocaţi de greva docherilor francezi

ro

02 Nov, 2010 11:54 961 Marime text

Circa 1.600 de navigatori străini, de pe 80 de nave, sunt victimele colaterale ale grevei care a paralizat sectorul de transporturi din Franţa. Navele sunt ancorate în largul coastei de sud a Marsiliei şi nu pot intra la operare.

Conflictul dintre sindicatele docherilor şi autorităţile portuare franceze i-a prins la mijloc pe marinarii multor naţiuni. Navele încărcate cu marfă aşteaptă în ancoră terminarea grevei, iar echipajele nu pot pune piciorul pe uscat.

Greva docherilor din Marsilia a început pe 29 septembrie, iar de atunci numărul navelor forţate să stea la ancoră în afara portului a continuat să crească. De la Marsilia, conflictul s-a extins la porturile Le Havre, Donges şi Nantes.

Printre cele 80 de nave prizoniere la Marsilia, s-au aflat şi câteva nave cu echipaje româneşti: LPG-ul Philippine, tancurile chimice FS Clara, FS Solene şi altele.

Pe ofiţerul punte Eduard Baicu, greva docherilor francezi l-a prins la bordul lui Philippine. „Pentru echipajul nostru nu a fost niciun disconfort. Cărui marinar nu-i convine să stea o lună şi să primească salariu?" - a spus navigatorul. În urmă cu câteva zile, schimbul de echipaj de pe Philippine s-a făcut cu ajutorul unui remorcher închiriat, iar pe 29 octombrie Baicu a reuşit să ajungă în ţară.

www.cugetliber.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii